Gonoreja dhe si te ruhemi prej saj, simptomat e zakonshme të gonoresë tek meshkujt

Shendet

Gonoreja është një sëmundje e infeksionit të transmetuar seksual (STI) që shkaktohet nga bakteria Neisseria gonorrhoeae. Ky infeksion ndikon zakonisht në organet gjenitale të njerëzve, por mund të prekë edhe hundën, gojën, fytin dhe anorektalin (zonën e rrethit të pasmës). Infeksioni i gonoreës mund të shkaktojë simptoma të ndryshme, ose të jetë i asimptomatik, kështu që është e rëndësishme të dihet se keni ose mund të keni qenë të ekspozuar ndaj gonoreës.

Simptomat e zakonshme të gonoreës te meshkujt përfshijnë:

  1. Dhomën ose djegien gjatë urinimit.
  2. Secerinë e trupit nga trupi i penisit.
  3. Përflakje ose dhimbje të testikujve.
  4. Sekrecionin e trupit nga rektumi (në raste të infeksionit të anorektal).

Tek femrat, simptomat e zakonshme të gonoreës përfshijnë:

  1. Djegien ose dhimbje gjatë urinimit.
  2. Sekrecion vaginor të jashtëzakonshëm.
  3. Dhimbje të dhomave të barkut ose të pelvisit (zonës së poshtme të barkut).

Infeksioni i gonoreës mund të përhapet lehtë nëpërmjet marrëdhënieve seksuale pa mbrojtje, dhe nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë komplikacione serioze, si infeksionet e organeve të brendshme, infertiliteti dhe disa komplikacione të tjera të shëndetit. Prandaj, është shumë e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose një profesionist të shëndetit nëse dyshoni se keni gonore. Gonoreja trajtohet me antibiotikë të përshtatshëm, por është shumë e rëndësishme të ndiqni rekomandimet e mjekut dhe të njoftoni partnerët tuaj seksualë për të shmangur përhapjen e infeksionit. Po ashtu, praktikimi i seksit të sigurt është një mënyrë tjetër e mirë për të parandaluar infeksionet e transmetuara seksualisht./ SPRINT.AL/

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?