Hernia discale është një problem serioz i shpinës, ja trajtimi që duhet të bëhet

Shendet

Hernia discale është një problem serioz i shpinës dhe trajtimi duhet të bëhet në bashkëpunim me një ekspert të shëndetit.

Trajtimi i hernisë discale mund të përfshijë këto aspekte:


 1. Përdorimi i ilaçeve:
  • Mjekët mund të rekomandojnë ilaçe kundër dhimbjes, si ibuprofeni ose naprokseni, për të lehtësuar dhimbjen dhe inflamacionin.
  • Në raste të rënda të dhimbjes, mjeku mund të konsiderojë injeksione të ndihmës së shpejtë me kortikosteroide në zonën e prekur të shpinës.
 2. Terapia fizike:
  • Fizioterapia është një pjesë e zakonshme e trajtimit të hernisë discale. Terapisti fizik mund të ofrojë ushtrime të specializuara që ndihmojnë në formin e muskujve të shpinës dhe në përmirësimin e qëndrimit.
  • Terapia fizike mund të përfshijë edhe teknika të tjera, si masazhi dhe terapia me akupunkturë.
 3. Rehabilitimi:
  • Për raste të rënda të hernisë discale, mund të nevojitet rehabilitim i zgjatur, ku do të kujdeseni për formin e trupit dhe muskulaturën e shpinës me ndihmën e një specialisti të rehabilitimit.
 4. Ndihma kirurgjikale:
  • Në raste të pazgjidhshme të dhimbjes dhe dëmit të madh në nervat e shpinës, mjeku mund të konsiderojë ndërhyrjen kirurgjikale për të larguar herninë diskale ose për të korigjuar dëmin e shkaktuar nga hernia.
 5. Kujdesi në shtëpi:
  • Ndërkohë që kujdeseni për herninë diskale, është e rëndësishme të mbani një qëndrim të drejtë, të kufizoni ngarkesat e rënda, dhe të përdorni teknikat e duhura për ngritje dhe përvijim të objekteve të rënda.

Ndihma dhe trajtimi i hernisë diskale është individual dhe bazohet në shkallën e dëmit dhe simptomat e pacientit. Konsultohuni gjithmonë me një mjek për të marrë këshillën dhe trajtimin e duhur për rastin tuaj të veçantë./ SPRINT.AL/

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?