Jamarbër Malltezi kallëzon në SPAK Taulant Ballën

Aktualitet

Padia lidhet me një kallëzim që Balla ka bërë ndaj tij lidhur me çështjen e privatizimit të kompleksit “Partizani”.


Malltezi shton se duke qenë se kanë kaluar tre vite nga “kallëzimi i rremë i Ballës” dhe akoma ministri nuk është marrë në hetim siç ligji e parashikon, atëherë ai ka vendosur ta padisë.

‘’SPAK sot disponon të gjithë dokumentat që provojnë se kallzimi i Taulant Ballës ishte i rremë. Për të gjithë, këto shpifje të bera qoftë publikisht dhe qoftë depozituar ne SPAK, kam paraqitur sot nje padi penale ne SPAK për shtetasin Taulant Balla, që ka konsumuar veprën penale “Kallëzim i rremë” sipas Nenit 305 të KP që parashikon deri 7 vite burg”, shkruan Malltezi.

Në reagimin në rrjetin social, shpjegon dhe pse sipas tij, kallëzimi i Ballës ishte i rremë.

 

Malltezi shkruan:

Sot kallzova penalisht Taulant Ballen per Vepren Penale “Kallezimi i Rreme” sipas nenit 305 te Kodit Penal.

Para 3 vitesh Taulant Balla beri kallzim ne SPAK kundra thuajse gjithe ish-qeverise se PD dhe disa personave private. Në kallezimin e tij, sherbetori i Edit pretendoi se privatizimi i klubit Partizani (1) ishte tjetersim i paligjshem i prones shteterore (2) se toka ishte shpronesuar nga Italia dhe se (3) privatizimi ishte i paligjshem.

Meqenese kane kaluar 3 vjet dhe Balla nuk eshte marre ne hetim per Kallzim te Rreme sic parashikon ligji, vendosa te ngre padi ndaj tij per kallzim te rreme prane prokurorise speciale.

Padine time e bazoj se nuk ekziston asnjë shkelje as në procesin e kthimit te prones tek pronaret e ligjshem dhe as në atë të privatizimit të objekteve te ndertuara ne token e ish klubit të futbollit dhe ish klubit shumësportësh Partizani.

Dokumentat provojnë qartë se (i) toka ku u vendosen ish klubet iu kthye pronareve te ligjshem me Ligjin e Kthimit te Pronave, (ii) toka nuk ishte shpronesuar nga Italia dhe (iii) sipas ligjit te kthimit te prones tek pronaret e ligjshem, privatizimi i objekteve te ndertuara mbi truallin privat ishte i detyrueshem te behej, me te drejte parablerje per pronaret e tokes. Këto dokumenta provojnë se të gjitha faktet e parashtruara në kallëzimin e shtetasit Taulant Balla ishin të rreme.
Sherbetori i Edit në momentin e bërjes së kallëzimit penal ishte tërësisht në dijeni të fakteve se nuk kish asnjë vepër penale, por në mënyrë të qëlllimshme, për përfitime politike dhe në kundërshtim me përmbajtjen e akteve të cilat ai i referohet në kallëzimin e tij paraqiti pranë SPAK kallezim te rreme.
Pas dorezimit te kallezimit te tij, me vone ai deklaroi se paraqiti ne SPAK dokumentet sikur toka tek Ish klubi sportiv partizani ishte shpronesuar nga Italianet. Kjo ishte nje mashtrim dhe shpifje tjeter pasi letrat qe paraqiti ishin per 9 familje krejt te tjera dhe mijera metra larg, por shpifja eshte natyra e tij.
Taulant Balla mashtroi kur pretendoi se pronaret denbabaden ishin bere pronare te 28,000 m2 toke permes privatizimit nderkohe qe ne fakt toka ju rikthye pronareve legjitime me ligjin e kthimit te prones dhe jo me privatizim. Kthimi i prones eshte procesi permes se cilit ju rikthyen pronareve pronat e tyre te grabitura gjate diktatures komunist.

Privatizimi i klubeve të futbollit dhe shumësportësh Partizani kishte të bënte jo me token (pasi qe ishte e pronareve private), por vetëm me ndërtesat e ndërtuar në tokë të pronarëve, të cilat në kohën e privatizimit ishin krejtësisht jashtë funksionit, pasi siç provohet nga inventaret e Bashkisë Tiranë të firmosur personalisht nga Edi Rama dhe drejtorë të tij ishin të zëna forcërisht.

Taulant Balla mashtroi publikisht ne kallezimin e tij kur deklaroi se “Klubi Sportiv Partizani” ishte vlerësuar në masën 10,109,000 lekë (afërsisht 100 mijë USD).
Kjo pasi Balla me qëllim paraqiti pjesëzën për të tërën dhe mashtroi për vlerën e privatizimit. Së pari, Klubi Sportiv Partizani u nda pas viteve ’90 në dy pjeseza: klubin e futbollit dhe klubin shumësportësh Partizani. Së dyti, vlera e privatizimit të objekteve të ndertuara të dy klubeve pjesë përbërëse të ish Klubit Sportiv Partizani (toka ishte pronë e pronarëve), ishte afro 800 mijë USD. (69,709,145 leke për Klubin Shumësportësh dhe 10,109,000 lekë për Klubin e Futbollit).
Balla mashtroi kur ne kallezimin e tij deklaroi se “Jamarbër Malltezi ka marrë 5% të vlerës si garanci nga ish pronarët”.

Jamarbër Malltezi ka investuar në zhvillimin e pronës, sipas një kontrate plotësisht të ligjshme investimi. Vlera prej 5% i referohej një marrveshje të hershme, në të cilën parashikohej që pronarët do të paguanin për shpenzimet që do të dilnin gjatë procesit, ku përfshiheshin ekspertiza topografike, gjyqësore, shpenzime noteriale e të ngjashme, deri në një vlerë prej 5% të pronës së tyre, sipas rrethanave konkrete. Kjo klauzolë e marrveshjes civile, nuk u vu kurrë në zbatim pasi firma ndërtuese që mori përsipër kontratën e sipërmarrjes mbuloi pagesat e këtyre shpenzimeve.

SPAK sot disponon të gjithë dokumentat që provojnë se kallzimi I Taulant Ballës ishte i rremë.

Per te gjithe keto shpifje te bera qofte publikisht dhe qofte depozituar ne SPAK, kam paraqitur sot nje padi penale ne SPAK per shtetasin Taulant Balla qe ka konsumuar vepren penale “Kallezim i rreme” sipas Nenit 305 te KP qe parashikon deri 7 vite burg.

Gjej rastin t’i kërkoj SPAK që të demonstrojë që nuk i druhet kostumit të përkohshëm të pushtetit të Edi Rames dhe Taulant Ballës, por vetëm ligjit dhe shtetit të së drejtës.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?