SPRINT NEWS ALBANIA

Bota

Gjykatësja refuzon masat kufizuese ndaj Donald Trump

Nga Zëri i Amerikës

Gjykatësja federale Tanya Chutkan i dha përgjithësisht të drejtë avokatëve të ish-presidentit Donald Trump, gjatë seancës së sotme, që po shqyrtonte kërkesën e prokurorit se çfarë mund të bëjë publike dhe çfarë jo, ish-presidenti nga provat kundër tij.

Gjykatësja, në rastin e akuzave të ngritura ndaj zotit Trump për komplot për përmbysjen e rezultatit të zgjedhjeve të vitit 2020, refuzoi propozimin e prokurorëve, që asnjë detaj nga provat të mos bëhej publik prej ish presidentit.

Gjykatësja tha se ‘është e prirur të pajtohet me rregulla më pak kufizuese, se ato që kishin kërkuar prokurorët rreth publikimit të pohimeve të dëshmitarëve nga qeveria’.

Ajo dukej më e gatshme të vendosë një masë më kufizuese, që do të ndalonte vetëm publikimin e materialeve, që konsiderohen ‘sekrete’, siç janë materialet e jurisë së madhe.

Ajo, megjithatë, bllokoi kërkesat e tjera të palës mbrojtëse, që kërkonte të zgjeronte spektrin se kush mund t’i shohë këto dokumente dhe se cilat duhet të konsiderohen dokumente sekrete.

Qeveria e konsideron pjesën më të madhe të dëshmive në këtë rast si ‘sekrete’.

Qeveria e konsideron pjesën më të madhe të dëshmive në këtë rast si ‘sekrete’.

Kërkesa e prokurorëve për masë kufizuese, ishte përballja e parë mes mbrojtjes dhe akuzës. Prokurorët kishin kërkuar masa kufizuese për ato që mund të fliste ish presidenti, pas një postimi të

tij në rrjetet sociale ku shkroi se ‘do t’ju vihet pas’ atyre ‘që i vihen atij pas’.

Ata paralajmëruan se zoti Trump mund të publikonte informacione sekrete, që mund të kishin ‘ndikim të dëmshëm ndaj dëshmitarëve.’ Zoti Trump ka deklaruar se është i pafajshëm ndaj akuzave.

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?