Bota

Mjekët bëjnë mrekulli në SHBA, operojnë fëmijën në bark të nënës

Një tjetër sukses në mjekësi është regjistruar. Kësaj here ne Boston, ku një ekip mjekësh kanë kryer me sukses një operacion të ri fetal për të trajtuar një gjendje të rrallë të trurit të njohur si vena e keqformimit të Galenit

Edhe pse kirurgjia në mitër, e kryer para lindjes së një foshnje, është përdorur për kushte të tjera, kjo procedurë e drejtuar me ultratinguj ishte ndër të parat për këtë gjendje.

Gjendja ndodh kur ena e gjakut që çon gjakun nga truri në zemër, e njohur edhe si vena e Galenit, nuk zhvillohet siç duhet. Keqformimi, i njohur si VOGM, rezulton në një sasi dërrmuese gjaku që streson venat dhe zemrën dhe mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore.

“Lëndimet e jashtëzakonshme të trurit dhe dështimi i menjëhershëm i zemrës pas lindjes janë dy sfidat e mëdha”, tha Dr. Darren Orbach, radiolog në Spitalin e Fëmijëve në Boston dhe ekspert në trajtimin e VOGM.

Në mënyrë tipike, foshnjat trajtohen pasi lindin duke përdorur një kateter për të futur spirale të vogla për të ngadalësuar rrjedhën e gjakut.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?