Fatmir Mediu takim me Ambasadoren e ODHIR znj. Audrey Glover

Politike
Fatmir Mediu shkruan: Takim me Ambasadoren e ODHIR znj. Audrey Glover
🔹Në përgjigje të kërjesës së zonjës Glover për tu njohur me situatën e zgjedhjeve në Shqipëri parashtrova sa më poshtë.
1.Për shkak të mungesës së vullnetit politik është ndërprerë dhe ka dështuar reforma zgjedhore përpara zgjedhjeve lokale të 14 Majit,,ndonëse nga shumë faktorë politik dhe civilë janë propozuar në kohë për diskutim dhe vendimarrje drafte me rëndësi..
Mund të jetë një imazh i 4 persona dhe Zyra Ovale
2.Njësimi i Partisë Socialiste me shtetin dhe përdorimi i shtetit dhe administratës publike për zgjedhje është flagrant duke ushtruar presion për të votuar mazhorancën, shoqëruar me tërheqjen e kartave të identitetit apo blerja e votës. .
3.Përdorimi i aplikacionit ” aktivisti” është po ashtu në shkelje të ligjit si vazhdim i praktikës së “patronazhistit” denoncuar tashmë nga OSBE/ODHIR në zgjedgjet e fundit.
4.Përdorimi abuziv i fondeve të buxhetit për fushatë elektorale për ngritje pagash apo pensionesh për qëllime elktorale.
Mund të jetë një imazh i 5 persona, klarineta dhe Zyra Ovale
5-Zhvendoaja e votuesve në qëndra të ndryshme përpara zgjedhjeve duke krijuar konfuzion tek votuesit.
6-Kontrolli mbi mediat dhe hapsirat publike për propogandimin e fushatës ku cdo hapsirë private publike është bllokuar nga pushteti.
7-Rritja gati dyfish i numrit të punonjësve në mënyrë abuzive në bashki dhe institucionet shtetërore për fushatë elektorale.
8- Pengimi me urdhër nga Ministritë përkatëse i pedagogëve dhe arsimtarëve për të kandiduar për këshillat bashkiak në shkelje të kushtetutës. #bashkëpërshqipërinë #bashkëfitojmë #partiarepublikane #partiademokratike
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?