Shkon në 3 numri i vdekjeve nga ilaçi i syve në SHBA

Bota

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA po rekomandojnë që njerëzit të ndalojnë menjëherë përdorimin e produkteve të lotëve artificialë të EzriCare ose Delsam Pharma për shkak të kontaminimit të mundshëm nga një lloj bakteri rezistent ndaj ilaçeve që lidhet me vdekje të shumta, humbje të shikimit dhe heqje kirurgjikale të bebes së syrit.

Pas një tërheqjeje të pikave të syrit EzriCare muajin e kaluar, CDC lëshoi ​​një përditësim më 21 mars në lidhje me një shpërthim shumështetëror të një lloji rezistent ndaj ilaçeve të bakterit Pseudomonas aeruginosa që është shoqëruar me infeksione të syve dhe infeksione të tjera.

CDC dhe Administrata Federale e Barnave rekomanduan që njerëzit të ndalonin përdorimin e lotëve artificialë të EzriCare dhe Delsam Pharma pasi identifikuan 68 pacientë në 16 shtete të cilët ishin të infektuar me llojin e rrallë të baktereve dhe raportuan se përdornin lot artificial.

Tre persona kanë vdekur, tetë kanë raportuar humbje të shikimit dhe ka pasur katër raporte për heqjen kirurgjikale të kokërdhokut të syrit, tha CDC.

Tridhjetë e shtatë nga pacientët kanë qenë të lidhur me katër grupime të objekteve të kujdesit shëndetësor, dhe lotët artificialë EzriCare ishin i vetmi produkt i zakonshëm i lotëve artificialë të identifikuar nëpër ato grupe, tha CDC.

68 pacientët raportuan se përdornin më shumë se 10 marka të ndryshme lotësh artificialë, me lotët artificialë EzriCare që ishte marka më e raportuar, tha CDC. Mostrat u mblodhën nga maji 2022 deri në shkurt 2023.

Pacientëve që këshillohen të përdorin lotët artificialë të EzriCare ose Delsam Pharma nga ofruesi i tyre i kujdesit shëndetësor, u kërkohet të gjejnë opsione alternative të trajtimit.

Kushdo që ka përdorur njërën nga dy produktet dhe ka simptoma të një infeksioni të syrit, nxitet të kërkojë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Nuk ka asnjë rekomandim nga CDC për pacientët që kanë përdorur produktet, por nuk po përjetojnë asnjë simptomë infeksioni.

Rastet janë raportuar në shtetet e mëposhtme:
California
Colorado
Connecticut
Florida
Illinois
North Carolina
New Jersey

New Mexico
New York
Nevada
Pennsylvania
South Dakota
Texas
Utah
Washington
Wisconsin

Simptomat e infeksionit të syrit mund të përfshijnë dhimbje ose parehati; sy të kuq ose qepalla; rrjedhje e verdhë, jeshile ose e qartë nga syri; rritja e ndjeshmërisë ndaj dritës; shikimi i paqartë dhe ndjenja se diçka është në syrin tuaj.

CDC paralajmëroi në shkurt se pikat EzriCare ishin lidhur me 55 raste të infeksionit bakterial në 12 shtete.

Global Pharma Healthcare, prodhuesi me bazë në Indi i EzriCare Artificial Tears, njoftoi tërheqjen vullnetare më 2 shkurt.

Pikat shpërndahen nga EzriCare dhe Delsam Pharma. EzriCare tha në një deklaratë më 1 shkurt se “nuk kishte asnjë rol në formulimin, sistemin e dorëzimit të paketimit ose prodhimin aktual të këtij produkti”.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?