Pavarësia, Kurti: Sot Kosova është vendi që të mburremi

Rajoni
Kryeministri Albin Kurti, ka nisur ditën e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës  me mbledhje.

“Simbolikisht kemi zgjedhur ta hapim këtë ditë jo me ceremoni, por me mbledhje. Sepse dëshirojmë të përcjellim mesazhin se puna dhe festa në Republikën tonë duhet të shkojnë gjithmonë bashkë”, tha Kurti.

Kurti para kabinetit të tij qeveritar tha se pavarësia e Kosovës është arritur përmes luftës dhe sakrificës, por siç shpreh ai “ pavarësia jonë duhet të rritet vetëm përmes punës, e jo përmes rrugëve të shkurta që premtohen nga njerëz jo serioz”.

Gjithashtu ai nuk la pa përmendur as edhe qytetarët të cilët kanë ikur nga Kosova për një jetë më të mirë.

“Ata punojnë këtu por edhe jashtë vendit, ku kushtet janë më të mira dhe shpërblehen për punën e tyre. Në këtë festë 15 vjetor të pavarësisë duhet të ia përkujtojmë vetes se detyra jonë kryesore është që kur të vij 20 vjetori të jenë shtuar e shumëfishuara arsyet që të rejat e të rinjtë tanë të mund të zgjedhin  Kosovën për një të ardhme profesionale, të plotë e për një jetë më të mirë”, ka thënë Kurti.

“Pavarësia jonë që rezultat i historisë shekullore të Kosovës si vend ku kanë jetuar krahë për krah me shumicën shqiptare dhe bashk me të edhe komunitet të feve e gjuhëeve të ndryshme. E dimë mirë se çfarë është bashkëjetesa…Sot në këtë 15 vjetor të pavarësisë është vendi që të mburremi që Kosova e bën mjaft mirë dhe e kemi fjalën për të drejtat e pakicave. Na përket neve që të përkujdesemi që ky ekuilibër të mos prishet. Të nderuar anëtarë të kabinetit qeveritar në këtë festë të pavarësisë nuk më takon që të jem i ashpër me juve, të qenit anëtar i një qeverie do të thotë marrja përsipër e përgjegjësive”, shtoi ai.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?