Banka Credins në duart e hakerave

Aktualitet

Zërat e ekspertëve të një bankë e nivelit të dytë në Shqipëri është sulmuar nga hakerat iranianë janë vërtetuar ditën e sotme. Hakerat kanë publikuar në grupin e Homeland Justice tre video përmes të cilave tregohet qartë që atë zotërojnë të dhënat e Credins Bank. Prej disa ditësh aplikacioni i kësaj banke nuk punon, por ata e kanë justifikuar si një problem teknik.

“Ka një problem të përgjithshëm teknik, do të rregullohet shumë shpejt. Mund të veproni në ATM dhe në arkë”, thuhet në komunikimin zyrtar të bankës ditën e hënë.

Ndërsa më herët një komunikim elektronik nga e-Albania për mënyrën e pagesës alternative të aplikimeve, ka treguar gjithashtu se sistemi i bankës ka probleme. “Mund të kërkoni në seksionin Mesazhet e mia dhe të paguani fizikisht, pasi për shkak të sulmit kibernetik banka ka vështirësi në kryerjen e pagesave”, komunikim elektronik nga e-Albania për mënyrën e pagesës alternative të aplikimeve.

Por, me sa duket nuk paska qenë një problem teknik. Pasi në video shihet se të dhënat e marra nga Banka Credins, në faqen e hakerave janë regjistruar me datë 19 (e Hënë), 20 dhe 21. Pikërisht në ditët kur Stafi i Credins njoftoi se ka probleme në dhënien e shërbimit online.

Ndërkohë, prej mesditës së të mërkurës Credins njoftoi se webfaqja e bankës është rikthyer. Por, aplikacioni dhe veprimet online ende jo. Pasi sistemi vazhdon të jetë në duart e hakerave iranianë.

Sipas pamjeve të publikuara në video, ata kanë mundur të hakerojnë acauntet e punonjësve të bankës. Një nga rastet është i punonjëses Oldesa Osmenaj, e cila është menaxhere e një nga degët e Credins Bank.

Hakerat kanë mundur të hyjnë në usersin e saj dhe të marrin në duar të gjitha dosjet, kontratat dhe të dhënat, duke përfshirë këtu edhe të dhënat e klientëve. E pra me sa duket, hakerat nuk po ndalen. Përveç portaleve qeveritare po sulmojnë edhe ato private, duke cenuar në maksimum sigurinë e qytetarëve.

Kliko ketu pë videon: http://

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?