Deputetët e PD aktivitete në Gjimnazin “Ibrahim Muça” në Librazhd

Aktualitet Politike Te tjera
Lefter Gështenja: Dje me kolegen zj. Zheni Gjergji, si përfaqësues të qarkut Elbasanit ishim të ftuar në një aktivitetit në gjimnazin Ibrahim Muça në Librazhd, ku të rinjtë aktivë të qytetit ndanë shqetësimet dhe prioritetet e tyre.
Diskutimi i tyre u fokusua te mungesa e jetës sociale, praktikave të punës së paguar në qytet si dhe mungesës së investimeve në zonat rurale apo pagës së ulët me të cilën punojnë të rinjtë, me të cilën nuk përballojnë dot jetesën si dhe kryerjen e aktiviteteve rinore.
Personalisht ngrita shqetësimin për numrin e madh të klasave kolektive/të kombinuar në Librazhd, 110 të tilla nga 233 klasa që jane gjithjsej, rreth 47%.
Mungesa e laboratorëve në shkolla, mungesa e trajnimeve, kurseve profesionale apo intershipe, largimi i familjeve dhe të rinjve në emigrim, mungesa e punësimit të tyre, mungesa e investimeve në arsim.
Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz të ulur, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
🤝Nxënësit u ndjenë të vlerësuar për këtë mundësi dhe u shprehën se më shumë takime të tilla të hapura duhet të realizohen në të ardhmen në mënyrë që zëri i tyre të dëgjohet.
📝Në përfundim të këtij takimi, në formë simbolike, firmosa edhe premtimet miqësore ndaj të rinjve, ku në fokus është zotimi i im për një vëmendje të shtuar ndaj interesave më të mira të të rinjve!
Mund të jetë një imazh i 17 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Falenderoj organizatorët e këtij aktivitet Komitetin Shqiptar të Helsinkit, në kuadër të iniciativës “Mbështetja për Parlamentin dhe Edukimin Qytetar në Shqipëri”, i cili është një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, zbatuar nga Prezenca e OSBE në Shqipëri dhe Instituti Demokratik Amerikan.
Keqardhje që deputetët e maxhorancës nuk patën kurajo të përballen me të rinjtë.
Kuvendi i Shqipërisë
NDI Albania – National Democratic Institute
Embassy of Switzerland in Albania
OSCE Presence in Albania
IDM.
Mund të jetë një imazh i 2 persona dhe njerëz në këmbë
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?