Fatmir Mediu vazhdon takimet në Senat dhe Kongres

Aktualitet Politike
Kryetari Partisë Republikane Fatmir Mediu në vazhdim të vizitës me ftesë të Kongresit Amerikan zhvilloj takime në Senat dhe Kongres.
🔹Ai u takua me Senatorin Jim Inhofe N/Kryetari i Komitetit te Mbrojtjes dhe Sigurisë.
Mund të jetë një imazh i 2 persona dhe ambiente të brendshme
🔹Senatorin James Lankford anetar i Komitetit për Sigurinë e Brendëshme dhe Energjine
🔹Senatorin Mike Lee anëtar i Komitetit të Drejtësisë dhe ekonomisë
Mund të jetë një imazh i 2 persona
🔹Kongresmenin Pete Sessions në Komisjonin e Finacave dhe nln Komisjonin e Sigurisë Kombëtare
🔹Me Kongresmenin Michael McCaul Në komisjonin e Jashtëm
🔹Kongresmenin Mike Gallager anltar i Komitetit të Sigurisë.
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz të ulur, njerëz në këmbë dhe kostum
Në takime u diskutua per organizimin e nje forumi sigurie në Kongres me përfaqësues të Europës Juglindore, kryesisht Ballkanit, për të vlerësuar problemet e shkaktuar nga pushtimi i paligjshëm i Ukrainës nga Rusia, si dhe pasojat e zhvillimet e mëtejshme.
Ndamë të njëjtin qëndrim se Ukraina është target i Putin, por qëllimimi tij është destabilizimi i Europës.
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë, kostum dhe ambiente të brendshme
🔹Padyshim ballkani ngelet një shqetësim për SHBA duke parë influencën Ruse në Ballkan dhe vecanërisht aleancat politike. Ushtarake dhe ekonomike me Sërbinë, me Republika Sërbska në Bosnjë dhe tensionet e krijuar në kufi me Kosovën apo Malin e Zi.
Theks i vecantë ju vu garantimit të pavarësisë energjitike të rajonit dhe Europës nga Rusia si dhe mbështetjen që mund të japin SHBA.
Shqipëria ka një rol të vecantë në ndërtimin e TAP.
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë, kostum dhe ambiente të brendshme
Kompanitë Amerikane po tregojnë interes të vecantë për bashkëpunim në Shqipëri në fushën e energjisësi dhe mundësinë për të prurë ELNG në Shqipëri, duke e kthyer atë në një pikë të rëndesishme në rajonin e Ballkanit.
Po ashtu ndikimi i Rusisë në Europën juglindore do të përbëjë një problem të madh për vëndet e këtij rajonit dhe interesat ekonomike të tyre.
Mund të jetë një imazh i 2 persona dhe njerëz në këmbë
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë, kostum dhe ambiente të brendshme
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?