Profesor Kabo për Petro Zhejin: Bariu im i mendjes, ju latë pas dritën tuaj!

Kulture

I dashur dhe fort i respektuar bariu im i mendjes Petro Zheji…u mbushen 7 vite qe ti ke shkuar tek fryma e pertejme por ne te gjalle ju transhedenten e sollet te mendimi te arsyeja te veprimi dhe imanenca morale drejtuar vetem nga vullneti i lire.

Ende dijetaret me rroga shteti nuk e kane mare ne duart e tyre te studiojnë teorine tuaj te algoritmit simbolik ne shpjegimin e gjuhes dhe evoluimit te saj historik qe ne thelb tregon si kalohet nga mendimi te gjuha, pse te gjitha format e mendimit jane gjuhe, pse ne kuptimin e pare fjala eshte simbol, pse nga simboli shkohet te koncepti, pse ezoterizmi i mendimit sjelle dykuptimesine, trekuptimesine dhe shumekuptimesine, c’eshte homonimia dhe paradokset e saj si psh ne gjuhet e lashta te kundertat shpreheshin me te njejten fjale dhe si ndodhi ndryshimi fonetik i tyre i cili ka ardhur me vone , si dhe pse homonimia sjell ngjasimin e gjuheve tejet te largeta kur dy veprimet e para qe sipas kozmoligjise antike jane, ndarja dhe berja e tokesores nga qiellorja…si dhe prania e ketyre dy foljeve ne menyre te hapur apo te gjysmefshehur edhe ne gjuhet e tjera…

Mjerimi ne mendim është me i keqi mjerim…ju e late ketu driten tuaj…tani ne kemi detyren ta shperndajme me arsye…
Përparim Kabo, 15 mars 2022

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?