Gjyqtari Sandër Beci zgjidhet anëtari i ri i Gjykatës Kushtetuese,

Aktualitet

Gjyqtari Sandër Beci do të jetë pjesë e Gjykatës së Lartë

Beci, do të zërë vendin e ish-anëtarit Fatmir Hoxha. Beci u zgjodh me 7 vota pro.

Rezultati do i dërgohet Kuvendit, Presidentit të Republikës dhe kryetarit të Gjykatës Kushtetuese.

Njoftimi:

 

 

Bazuar në nenin 7/ç të ligjit nr. 8577, datë 10.2.2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë” (i ndryshuar) dhe Rregullores “Për zgjedhjen e anëtarit të Gjykatës Kushtetuese”, Mbledhja e Posaçme e gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë zhvilloi, sot, më datë 15 mars 2022, procesin e votimit për zgjedhjen e anëtarit të Gjykatës Kushtetuese.

Mbledhja e Posacme e gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë, pasi u njoh me listën e kandidatëve të renditur nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, në përfundim të procesit të votimit, vendosi të shpall fitues me 7 (shtatë) vota pro, kandidatin Sandër Beci.

Rezultati i votimit do t’i njoftohet menjëherë, Kryetarit të Kuvendit, Presidentit të Republikës dhe Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?