Komisioni Europian nuk njeh certifikatat shqiptare të vaksinimit të lëshuara nga qeveria Rama.

Aktualitet

Komisioni Europian nuk njeh certifikatat shqiptare të vaksinimit të lëshuara nga qeveria Rama.

Ende nuk dihen arsyet e këtij vendimi, por KE-ja ka njohur ekuivalencën e certifikatës digjitale Covid për Maqedoninë e Veriut, Turqinë dhe Ukrainën.

Komisioni Europian miratoi një ditë më parë tre vendime ekuivalente për Maqedoninë e Veriut, Turqinë dhe Ukrainën, të cilat kanë hyrë sot në fuqi.

Kjo do të thotë që vendet do të lidhen me sistemin e BE -së dhe se certifikatat COVID të lëshuara nga Maqedonia e Veriut, Turqia dhe Ukraina do të pranohen në BE, nën të njëjtat kushte si Certifikata digjitale e BE -së për COVID

Në të njëjtën kohë, Maqedonia e Veriut, Turqia dhe Ukraina kanë rënë dakord të pranojnë Certifikatën digjitale COVID të BE -së për udhëtime nga BE në vendet e tyre. Pjesëmarrja e tyre në Certifikatën digjitale të COVID -it të BE -së do të lehtësojë kështu udhëtimin e sigurt për dhe nga BE.

Komisioneri për Drejtësinë, Didier Reynders, tha: ‘Jam i kënaqur të shoh që lista e vendeve që zbatojnë një sistem të bazuar në Certifikatën Digjitale COVID të BE -së po rritet në mënyrë të qëndrueshme dhe ne po vendosim standarde ndërkombëtarisht. Kjo do të ndihmojë në lehtësimin e udhëtimit të sigurt, edhe përtej kufijve të Bashkimit tonë’.

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Olivér Várhelyi, theksoi: ‘Ndërsa luftojmë së bashku pandeminë, partnerët tanë janë gjithashtu një pjesë integrale e hapjes së sigurt së bashku. Unë mirëpres Ukrainën, Maqedoninë e Veriut dhe Turqinë në sistemin tonë të Certifikatave Digjitale COVID dhe pres që më shumë fqinjët tanë të lidhen së shpejti’.

Tre vendimet e miratuara kanë hyrë në fuqi sot më 20 gusht 2021 dhe janë në dispozicion në internet. Komisioni vazhdon bashkëpunimin me vendet e tjera të treta për t’i lidhur ato me sistemin e BE -së. SYRI.net

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?