Beniamin Bakalli/ “Zotnitë dhe Tirona”

Aktualitet

Kjo foto na çon në 1937. Kurrë, në librat e historisë, të shkruar me frymën komuniste nga Paskalët, nuk na është treguar e vërteta. Por falë besnikërisë të shumë familjeve fisnike, këto foto mbëritën në kohët tona. Shumë u detyruan ti djegin, se ishin element provokativ, për sistemin totalitar komunist, e duke gjykuar për kohën, bënë veprimin mbrojtës për familjet e tyre.

Por shumë i ruajtën në “sapetet” e tyre, nga kolera komuniste. Dhe kjo është historia e kësaj foto që po publikojmë sot e ruajtur nga familja e mrekullushme Kërluku. Në foto në mes është z Adem Kërluku, Major në garden Mbretërore Shqiptare, në Tiranë Mbas pushtimit komunist, Ademit ju sekustrua pasuria dhe shtepia, e familja nacionaliste Kërluku u internua në Kavajë.

Në propogandën komuniste thuej, “Komunizmi ka luftuar gjithmonë për demokracinë, lirinë dhe mirëqenien e njeriut”. Tani, ka ndonjë që mund t’a dokumentojë këtë pohim, në cilindo vend të botës – që prej Revolucionit të tetorit e deri më sot? Ka ndonjë popull që mund të dëshmojë begatinë e arritur dhe liritë vetjake të fituara në një sistem komunist? Asnjë! Kjo është e vërteta e pa tjetërsuar !!!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?