Ç’ tha Macron, që të meritojë këtë lumë fekalesh nga rilindasit?!

Aktualitet

Ylli Manjani

Çfarë tha Macron që të “meritojë” gjithë kët lum fekalesh që lëshojnë rilindasit?!

Ai tha: “Me reforma në letër nuk mund të gënjehemi më. Shqipëria ka humbur 15 -20% të popullsisë së saj. Shumica janë nën 35 vjeç. Ka diçka që nuk shkon në atë vend…”

Ja kaq ka thënë! Asgjë të pavërtetë! Përkundrazi, të vërteta gjer në dhimbje.

Pa dyshim ju foli në fakt edhe Hahn-ërve, Mogherin-ërve, Junk-erve, Tusk-ërve, Knut-ërve e mutsihave të burokracisë së Brukselit që mbyllin sytë kur duhet t’i hapin, që duhet të japin pasqyrë të qartë të realitetit.

Macron në fakt, tha shumë më pak se ç’ka thënë Parlamenti i Holandës dhe i Gjermanisë. Qamet më pak!

Kryeministri i Italisë erdhi këtu në Tiranë e tha më shumë sesa Macron. Ai tha se si Edi Rama gënjen sa ka kokën. Edhe ia tha mu në sy e faqe kamerave.

Por Macron është i keqi, sepse foli në mënyrë të vendosur, të drejtpërdrejt dhe e shoqëruar me vendim jo thjesht me fjalë.

Franca është njëri prej dy vendeve që themeluan Bashkimin Evropian që shohim sot. Pa dyshim që fjala e saj është historikisht po aq me peshë sa fjala Gjermanisë.

Qepini ato hale e kuptoni se nuk na e ka fajin askush, pse pranojmë të mashtrohemi për ditë!

Pa u ndarë nga bashkëjetesa me mashtrimin, nuk ka Evropë.

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?