Basha nga Durrësi: 5 kërkesa urgjente për qeverinë pas tërmetit

Aktualitet

Lulzim Basha u ndal këtë të martë në një nga banesat e dëmtuara nga tërmeti. Ndërsa ka postuar një video në rrjetet sociale Basha shkruan se banorët kanë nevojë për mbështetje dhe jo propagandë!

“Në Durrës me një nga shumë familjet e dëmtuara nga tërmeti. Banorët kanë nevojë për mbështetje dhe jo propagandë!
Kërkojmë urgjentisht:

• Të bëhet evidentimi dhe transparenca e dëmeve për çdo banesë dhe biznes.
• Të caktohet dhe shpallet publikisht fondi i posaçëm i buxhetit për riparimin e banesave të prekura.
• Të pezullohen pagesat e ujit dhe energjisë për familjet e dëmtuara, deri në stabilizimin e gjendjes.
• Pezullimin e taksës së pronës deri në rikuperimin e dëmeve të shkaktuara.
• Mbështetje me kredi të buta për bizneset që kanë pësuar dëmtime nga tërmeti.” shkruan Basha bashkëngjitur videos.

(BalkanWeb)