Dokumenti: Arben Duka tentativë për marrëdhënie pederastie që në vitin 1973

Aktualitet

Një dokument i ministisë së Brendshme dhe hetuesisë të vitit 1973 tregon për një hetim që është zhvilluar në atë kohë ndaj Andon Kotes me detyrën zv.Drejtor i Drejtori së së Kuadrit në Ministrinë e Mbrojtjes.

Hetimi ka zbuluar se ky funkionar i lartë i mbrojtjes së diktatuturës kryente marrëdhënie mederastie me një sërë individësh të tjerë, një prej tyre edhe Arben Duka, poeti isotëm, i cili duket se frymëzimi I vinte dhe io vjen nga prapa.

“Nga hetimet e zhvilluara ka rezuktuar se i pandehuri Andon Kote, gjatë vitit 1973 ka kryer marrëdhënie pederasty me officer Xhavit Bllokun, efektiv i repartit 1200 Tiranë si dhe ka tentuar të kryejë marrëdhënie të tilla me studentët ushtarakë të Shkollës së Bashkuar, Arben Duka dhe Bardhyl Çani, të cilëve u ka premtuar se do ti ndihmonte për të studiuar në degët që ata dëshironin”, thuhet në dokuementin e hetuesisë në vitin 1973.

Postimi i plotë i Arben Koli
Zëvendësdrejtori i Kuadrit i Ministrisë së Mbrojtjes Popullor i diktaturës komuniste, Andon Kote, i përfshirë në pederasti me ushtarakë dhe studentë të Shkollës së Bashkuar “Enver Hoxha” në Tiranë. Pikërisht në shkollën kuptimplotë “Enver Hoxha”, del edhe emri i bejtexhiut Arben Duka.

Raporti i Drejtorisë së Hetuesisë së Ministrisë së Punëve të Brendshme, i konceptuar nga Jorgo Çuli dhe nënshkruar nga zëvendësministri Feçor Shehu, e ka kursyer bejtexhiun nga implikimi i thellë, por nuk e ka përjashtuar. Bejtexhiu Duka, duke qenë familje e lidhur ngushtë dhe qorrazi me regjimin komunist, nuk është rastësisht sot mbrojtës i flaktë i tyre dhe enveristë.

Koha në shkollën “Enver Hoxha” nuk harrohet. Për më shumë, lexoni e të kënaqeni se çfarë ushtarakësh kishte Enver Hoxha. Me këta do mundte NATO-n që i kishte një kokërr orizi këta morracakë.
Ky që shan gjithë dynjanë është i kësaj ane.