SPRINT NEWS ALBANIA

Aktualitet

Familjarët e Elvis Roshit dhe zyrtarëve të PS pas skemës mashtruese me tokat

Pas arrestimit të 10 zyrtarëve dhe ish-zyrtarëve të Hipotekave në Kavajës, dalin edhe emrat e përfshirë në këtë skemë mashtruese. Këta persona përmes falsifikimit të dokumentave dhe marrjes së rryshfete kanë përfituar sipërfaqe të ndryshme toke nga disa shtetas të tjerë. Pas një hetimi 9 mujor, rezulton se këta shtetas në bashkëpunim me njëri-tjetrin, duke abuzuar me detyrën funksionale, kanë falsifikuar dhe tjetërsuar 36 hektare tokë shtetërore ranishte në zonën bregdetare Spille Kavajë.

Mësohet se pasi këta persona janë bërë pronarë të këtyre tokave duke e regjistruar me dokumente false në Hipotekë, ata ua kanë shitur tokat e tyre kompanive ndërtuese për zhvillimin e tyre. Personat që kanë përftuar nga kjo skemë janë familjarë të afërt të ish-drejtuesve lokalë në Kavajës, duke filluar nga ish-kryebashkiaku i Kavajës Elvis Roshi dhe ish-kryetari i degës së PS, Gentjan Daja, si dhe familjarë e të afërm fisnorë të nënprefektit të Tiranës, Fatos Kaja, e ish-kryetarit të Komunës Kryevidh, Nezir Leçini.

Ndërkohë, një prej dy personave të shpallur në kërkim është edhe ish-kryeregjistruesi i Hipotekës së Kavajës, Seid Çikalleshi, i cili është edhe vjehrri i ish-kryetarit të PS-së në qytet, Gentian Daja. Ai ka qenë drejtori i Hipotekës së Kavajës, ndërsa tani mban postin e drejtorit të Ujësjellësit të Kavajës.  Për të tashmë është lëshuar edhe një urdhër-arrest, ndërsa vetë Çikalleshi nuk dihet ku ndodhet.

Sipas hetimeve, vjehrri i ish-kryetarit të PS-së Kavajë, Seid Cikalleshi ka qenë në majë të këtij abuzimi me pronat publike, të cilat falsifikoheshin si toka bujqësore me pronarë të hershëm dhe më pas u shiteshin në mënyrë të jashtëligjshme disa personave që do t’i shfrytëzonin.

Emrat e përfshirë në skemën mashtuese:

Të afërm të ELVIS ROSHIT (Ish-kreu i Bashkisë Kavajë)

4300 m2
Hide Ismail Elmadhi
Azem Selman Rrroshi (Babai i Elvisit)
Nasije Abdulla Rroshi
Renato Abdyl Kodra

4200 m2
Xhemile Mersin Çullhaj
Elton Hamdi Rroshi

2400 m2
Xhemal Kasem Hoxha
Shpetim Ferhat Kaja
Shqipe ymer Kaja
Servete Ferhat Rroshi
Mustafa Selman Rroshi

Të afërm të GENTIAN DAJES (ish-kryetari i PS për Kavajën)
4300 m2

Fatmir Muharrem Daja

Të afërm të FATOS KAJES (nënprefekt i Tiranës)

2300 m2
Reshit Nezir Kaja

4100 m2
Kaje Rustem Kaja
Shaban Ndrilli
LULE NDRILLI
SHKELQIM Guma
Pranvera Guma
Irisa Shkelqim Guma
Nefsa Selman Berberi

2500 m2
Florin Kaja

500 m2
Dyzena Kaja

3800 m2
Durim Kaja
Shaban Ibrahim Ndrilli
Lule Isat Ndrilli

2400 m2
Xhemal Kasem Hoxha
Shpetim Ferhat Kaja
Shqipe ymer Kaja
Servete Ferhat Rroshi
Mustafa Selman Rroshi

1150 m2
Nevruz Kaja
Shkelqim Liman Gjoni
Subjekti : “W…G…”

1000 m2
Vlash Dhori Prnci
Marjus Nazmi Kaja
Çelik Behxhet Pjeci

3040 m2
Nazmi Kadri Kaja
Arkida Besnik Gjihani
Dritan Nazmi Kaja
Freskida Fatmir Hysaj

2080 m2
Fatos Nazmi Kaja
Armand Ymer Xhafa

3050 m2
Marius Nazmi Kaja
Dyzene Hamdi Kaja
Nazmi Kadri Kaja
Aqif Ramazan Lusha
Ledio Rrolamnd Lusha
Aqif Rroland Lusha

2535 m2
Arben Nazmi Kaja
Fluriena Gjoni

2025 m2
Lorenc Nazmi Kaja
Qemal Latif Çelislami
Zeliha Ramazan Çelislami
Luan Qemal Haka
Hasan Haxhi Mazari

2000 m2
Semiha Remzi Kaja
Kleanthi Sokrat Manastirliu

2500 m2
Hekuran Abdyl Kaja
Muharrem Ramazan Kollcaku
Vesel Beu
Mynyr Rrapush Beu
Agim Rrapush Beu
Manushae Zyber Gjoci
Luan Ramzan Lushka

500 m2
Mario Arben Kaja
Agron Shyqyri Xhelezi
Armando Osman Haka
Valbona Petrit Haka

2500 m2
Hekuran Kaja

300 m2
Hekuran Kaja
Adrian Tahir Kadiu
Bledar Azem Habili
Zenel Fadil Dulla
Neriman Fatbardh Dulla

1000 m2
Hekuran Kaja
Isuf Bajram Bulku

1200 m2
Hekuran Kaja
Zamir Skender Rosa
SHOQERIA ‘sh…” SHPK

1000 m2
Astrit Nazmi Kaja
Haziz Fezi Buci
Vjollca Daut Buci

2400 m2
Arben Nazmi Kaja
Manushaqe Hatem Roci
Shaziman Zyhdi Hoxha
Fluriena Halil Gjoni
Elsa Shefqet Spahiu
Subjekt UA…. shpk

2400 m2
Pranvera Kaja

2400 m2
Reshit Nezir Kaja

PJECI
4900 m2
Mereme Mustafa Pjeci

3260 m2 
Makbule Bisha Pjeci
Elton Viktor Rrapi
Romina Mexhit Rrapi
Gezim Jonuz Çeka
Sajmir Nezir Leçini

1000 m2
Vlash Dhori Prnci
Marjus Nazmi Kaja
Çelik Behxhet Pjeci

2000 m2
Behxhet Pjeci

1000 m2
Lindita Pjeci

2560 m2
Behxhet Kasem Pjeci
Artur Athanas Ziu
Freskida Fatmir Hysaj

4000 m2
Kasem Sulejman Pjeci
Shkelqim Xhavit Bernaca
Durim Xhavit Bernaca
Julian Medi Dyrmishi
Bledi Xhavit Hoxha
LECINI

500 m2
Jolanda Tafa
Defrim Lecini
Admirim Sulejman Ferra

800 m2
Reshat Elmadhi
Fatbardha Qerim Lecini
Elisabeta Rexhep Dyrmishi
Mexhit Çanaku
Bakushe Çanaku

3800 m2
Myslim Ramiz Elmadhi
Nezir Isat Lecini
Fatbardha Qerim Lecini
Blerim Skender Rosa

Fotografia e Artur Hoxha

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?