Diktatori shfaqet në Pezë në vendin anëtar të NATO-s. VIDEO

Aktualitet

Komunistet sot janë parë me foton e diktatorit Enver Hoxha në festa si ajo e Çlirimit, madje gjatë ceremonisë së homazheve në Varrezat e Dëshmorëve, një traditë të cilën e kanë ndjekur edhe sot.

Kurse sot të pranishëm në ceremoninë e organizuar në Pezë, me rastin e 75-vjetorit të Konferencës së Pezës, ata janë shfaqur sërish me foton e diktatorit të pashqetësuar, ndonëse në në ceremoni ka pasur përfaqësues të ekzekutivit, deputetë e drejtues të pushtetit vendor.

Nostalgjikë për të shkuarën, veteranët kanë vendosur ta “sjellin” sërish Enver Hoxhën në Pezë, ndërsa ia kanë lënë në dorë disa fëmijëve, siç shihet edhe në foton e siguruar nga BalkanWeb.

Konferenca e Pezës është një ngjarje e rëndësishme që shënon bashkimin e shqiptarëve kundër pushtuesve nazifashistë dhe pikërisht sot përkujtohet 75-vjetori i saj.