CV-ja e Ministrit të Brëndshëm Dritan Demiraj të le pa fjalë/ Lexojeni dhe do bindeni për këtë

Aktualitet

 

Dritan Demiraj ka gjithsej 47 medalje shumicën prej tyre në arte marciale. Nga CV e shpërndarë për mediat, Demiraj, Ministër i Brendshëm është gjithashtu ekspert në zhytje, ski, snajper dhe të tjera aftësi sportive dhe luftarake, kikck-box, karate, Tai-Jitsu dhe stile të tjera.

 

Arsimi:

 

 1. Shkolla e Mesme Ushtarake “Skënderbej”.                                                    1983-1987
 2. Akademia Ushtarake “ Skënderbej”.                                                              1987-1991
 3. Universiteti i Sporteve, Tiranë “ Vojo Kushi”                                                  1992-1995
 4. Fakulteti Juridik.                                                                                            1992-1996
 5. Akademia e Rendit Publik.                                                                  1994-1998
 6. Akademia e Mbrojtjes (Kursi i Shtabit të Përgjithshëm), Tiranë.                   2007-2008                                         2008
 7. Universiteti “Iliria” Prishtinë, Master për Marëdhëniet

Ndërkombetare dhe Diplomaci.                                                                   2007-2009

 1. Akademia e Forcave    të Armatosura,

Kursi i Lartë i Oficerit, Tiranë.                                                                        2011-2012

 1. Kolegji Europian i Sigurisë, Qendra Marshall (Kursi i Lartë i Studimeve të Sigurisë

& Terrorizmit) Garmicsh, Gjermani.                                          01.03.13-05.04.1013

 1. Kolegji i Mbrojtjes, Kursi i Lartë i Sigurisë dhe i Mbrojtjes,

Tiranë.                                                                                       06.09.13-09.12.2013

 1. Doktoraturë në punim. Tema: Forcat Speciale nën një

perspektivë të re luftimi bashkëkohor.

Rast studimi Afganistani. Akademia e Forcave të Armatosura.                  2010-2014

 

Kualifikime dhe kurse  brenda dhe jashtë vendit:

 

 1. Kursin e Forcave Speciale, Alb,                                                          20.11.94-25.03.1995
 2. Kurs për Luftrat e Mbyllura, Belgjikë,                                                21.09.99-05.10.1999
 3. Kurs për Mbrojtjen Ekzekutive, FS Turke,                                         17.01.00-25.02.2000
 4. Kurs për Bodyguard, FS Turke,                                                          15.05.00-23.06.2000
 5. Kurs për gjuhën Angleze, Universiteti Riponand York, Angli,        01.10.00-15.11.2000
 6. Kursi  i Snajperit, FS Turke,                                                                  02.04.01-18.04.2001
 7. Kursi i Mbijetesës në Xhungël,                                                              04.05.02-02.06.2002
 8. Kursi Special Komando Operation, Gjermani,                                       01.06.03-15.06.2003
 9. Kursi i avancuar i Bodyguardit, Alb                                                      01.02.04-08.03.2004
 10. Kursi Themelor i Oficerit të Shtabit, Alb,                                           15.03.04-15.06.2004
 11. Kursi  Special Komando, Gjermani,                                                    16.06.04-30.06.2004
 12. Kursi Komando Alpine Verore, Gjermani,                                           02.07.04-30.07.2004
 13. Kursi Komando Alpine Dimërore, Gjermani,                                      03.11.04-30.11.2004
 14. Kursi i Liderit Alpin, Dimëror,Gjermani                                             17.01.05-29.01.2005
 15. Kursi Operacional CIMIC i NATO-s, Itali,                                           27.05.05-01.06.2005
 16. Kursi Bazë i Zhytjes nën ujore, Alb,                                                   10.06.05-30.06.2005
 17. Kursi i Liderit Alpin,Veror, Gjermani,                                                 28.08.05-12.09.2005
 18. Kursi ushtarak i skive, Zvicër,                                                           16.01.06-22.01.2006
 19. Kursi i Kërkim Shpëtimit Dimëror, Zvicër,                                         24.01.06-04.02.2006
 20. Kursi i Gjuhës Gjermane, Gjermani,                                                  04.03.06-14.08.2006
 21. Kursi i avancuar i Snajperit,Gjermani,                                              15.08.06-03.09.2006
 22. Kursi i hedhjeve tè lira me Parashutë,Gjermani,                               04.09.06-27.09.2006
 23. Kursi i avancuar CQB me FSpeciale Amerikane                                15.05.08-13.06.2008
 24. Kursi për Forcat Speciale “Eagle Strike 09” me MTT US

Special Forces General Dynamics                                               07.04.09-06.08.2009

 1. Kursi i vëzhgimit dhe i survejimit Jetburg me FS Amerikane,           10.09.09-07.10.2009
 2. Kursi i Surveimit të avancuar me Amerikanët,                                  05.04.10-26.04.2010
 3. Kursi i Anti terrorizmit në Qendrën e Luftës kundër

Terrorit ne Turqi                                                                                 18.04.11-22.04.2011

 1. Kursi i Luftimit të Afërt, BFS                                                              16.04.11-05.05.2011
 2. Kursi i Operacioneve Speciale, BFS                                                   06.06.11-01.07.2011
 3. Kursi për Forcat Speciale “Eagle Strike 11” me MTT

US Special Forces General Dynamics                                           10.08.11-05.12.2011

 1. Kursi i Shtabit të SOCC në NSHQ, Monx, Belgjik,                             23.04.12-27.04.2012
 2. Kursi i Planizimit të SOCC, Monx, Belgjikë,                                       30.0412-04.05.2012
 3. Kursi i Planizimit Operacional SOCC Pjesa I, Universiteti i

Përbashkët i Operacioneve Speciale, USA                                         14.05.12-25.05.2012

 1. Kursi i Planizimit Operacional SOCC Pjesa II, Universiteti i

Përbashkët i Operacioneve Speciale, USA                                           08.10.10-18.10.2012

 1. Kursi për Forcat Speciale “Eagle Strike 12” me MTT US Special

Forces General Dynamics                                                                  01.08.12-20.11.2012

 1. Kursi i Luftës Kundër Terrorizmit (SOFCbTC) nga FS,

Universiteti i Përbashkët i Operacioneve Speciale, USA                    07.01.13-18.01.2013

 1. Kursi i Planizimit Operacional SOCC Pjesa III, Universiteti i

Përbashkët i Operacioneve Speciale, USA                                          10.04.13-24.04.2013

 1. Kursi i Integrimit të Operacioneve Speciale, (SOIC) Universiteti

i Përbashkët i Operacioneve Speciale, USA                           20.05.12-24.05.2013

 1. Kursi i Luftës Asimetrike, (AËC) Universiteti i Përbashkët

i Operacioneve Speciale, USA                                                02.09.13-06.09.2013

 

Eksperienca në punë:

 

 1. Pedagog në Akademinë Ushtarake “ Skënderbej”                              02.06.91-20.11.1994
 2. Reparti Special i Antiterrorit (Komandant Grupi)                              20.11.94-03.09.1995
 3. Instruktor i Përgatitjes Speciale,                                                        03.09.95-18.05.1997
 4. Reparti Special i Antidrogës (Shef Stërvitje )                                      18.05.97-13.12.1999
 5. Batalioni i Parë i  shoqërimit të Presidentit                                       13.12.99-01.04.2003
 6. Pedagog i Mbijetesës në Akademinë Ushtarake

“Skënderbej”                                                                                        01.04.03-01.06.2004

 1. Zv/ Komandant i Shkollës së Trupave Speciale                                 01.06.04-01.02.2007
 2. Komandant i Forcave Speciale të Ushtrisë                                         01.02.07-01.10.2009
 3. Komandant i Regjimentit Komando dhe FS                                        01.10.09-25.05.2010
 4. Komandant i Forcave Speciale të Ushtrisë                                         25.05.10-16.11.2013
 5. Shef i Qendrës së Simulimit, KDS                                                      16.11.14-05.12.2015
 6. Pedagog në Universitetin e Sporteve të Tiranës                          05.12.15-30.08.2016

 

Gjuhë e huaj:

 

 1. Anglisht (e mbrojtur në Universitet)                                     nota tetë.
 2. Niveli dytë Gjermanisht, shkolla e gjuhës Hurth, Gjermani.
 3. Italisht, Universiteti i Tiranës,                                                          nota 10, Tiranë.

 

 Botime enciklopedish, analizash, librash dhe manualesh:

 

 

 1. Forcat Speciale dhe Lufta Asimetrike                                          2017.
 2. Specil Forces and Assymtric Ëarfare                                          2017.
 3. Ushtria e Kalifatit të Terrorit                                                      2016.
 4. Nëpër Labirintet e Shtetit Islamik                                               2015.
 5. Afganistani- një paqe e vështirë. Analizë strategjike për luftën 14

vjeçare për luftën në Afganistan.                                                  2014.

 1. Forcat Speciale në Afganistan nën një perspektivë të re

të luftimit bashkëkohor. (Disertacioni).                                        2014.

 1. Manuali i Planizimit të Grupimit të Forcave të Operacioneve

Speciale (SOCC)                                                                      2014.

 1. Perspektivë Zhvillimi i Forcave Speciale Shqiptare.                       2014.

 

 1. Manuali i Planizimit të Forcave të Operacioneve Speciale     2013.
 2. Doktrina e Forcave  të Operacioneve Speciale Shqiptare      2013.
 3. Enciklopedia e Mbrojtjes së Personaliteteve të Larta             2011.
 4. Manuali i Planizimit të Forcave Speciale                                2011.
 5. Katalog Forcat Speciale Shqiptare në 100-in e Pavarësisë    2011.
 6. Manuali Taktikat e Forcave Speciale Pjesa 1.                        2009.
 7. Manuali i Forcave Speciale Pjesa 2.                                       2009.
 8. Katalogu 10 vjet Forca Speciale të Ushtrisë                           2008.
 9. Enciklopedia e Luftimit të Mbijetesës.                                    2007.
 10. Manuali i Snajper kundër Snajper                                        2006.
 11. Manuali Snajperit Pjesa 2                                                      2006.
 12. Manuali i Operacioneve Speciale Alpine                                2005.
 13. Manuali i luftimit në Qëndra të Banuara, MFT 3-17-1          2005.
 14. Manuali i Operacioneve Speciale në Ndërtesa                       2004.
 15. Manuali i Operacioneve Speciale në Mjetet e Lëvizëshme     2004.
 16. Manuali i Luftimit të Mbijetesës, MFT-3-7-1                          2003.
 17. Tai-Jitsu(vetëmbrojtje për Forcat Speciale dhe Komando)     2001
 18. Kick-boxing                                                                             1998.
 19. Xhudo                                                                                          1997.
 20. Karate                                                                                     1996.

 

Gara dhe Tituj Sportive:

 

 1. Boks             Kampion 1991, vendi i dytë 1994.
 2. Karate          Kampion 1991, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99,2000, 2001, vendi i 2-të 2002.
 3. Kick-Box      Kampion, Beograd 1995, Shkup 1996.
 4. Alpinizëm     Kampion 2004, 2005, 2006.
 5. Mjeshtër i Merituar Sporti.
 6. Instruktor Ndërkombëtar për Artet Marciale, Karate 5 DAN, Kick-Box dhe Tai-Jitsu 3 DAN.
 7. Një nga sportistët më të mirë të shekullit në Karate, FSHK, 29 Nëntor 2012.
 8. “Ushtaraku më i mirë i vitit 2012”, zgjedhur nga Televizioni Top Chanel dhe dorëzuar Trofeu i vitit me datën 23 Nëntor 2012 me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë.

 

Dekorata dhe medalje:

 

 1. Medalja e Artë në Karate viti 1991,
 2. Medalja e Artë në Karate viti 1992,
 3. Medalja e Artë në Karate viti 1993,
 4. Medalja e Artë në Karate viti 1994,
 5. Medalja e Artë në Karate viti 1995,
 6. Medalja e Artë në Karate viti 1996,
 7. Medalja e Artë në Karate viti 1997,
 8. Medalja e Artë në Karate viti 1998,
 9. Medalja e Bronxit  në Karate, Turqi viti 1998,
 10. Medalja e Artë në Karate, Maqedoni, viti 1999,
 11. Medalja e Artë në Karate viti 1999,
 12. Medalja e Artë në Karate viti 2000,
 13. Medalja e Artë në Karate viti 2001,
 14. Medalja e Argjendtë në Karate viti 2002,
 15. Medalja e Artë në Kick-Box 1995,
 16. Medalja e Artë në Kick-Box 1996,
 17. “Medalje Mjeshtër Sporti” Federata e Karatesë, 1996,
 18. “Medalja e Artë për qitje me pistoletë” Shkolla e Këmbësorisë, Gjermani, 2003,
 19. “Medalje e Argjendtë për qitje në kushtet e dimrit me snajper” Shkolla Alpine, Gjermani, 2005,
 20. “Medalje e Karrierës mbi 10 vjet në FA” SHSHP, 2005,
 21. “Medalje e Karrierës” mbi 15 vjet në FA, KFB, 2007,
 22. “Medalje për Shërbime të Shquara” MM, 2007,
 23. “Medalje për Shërbime të veçanta” SHSHP, 2008,
 24. “Medalje Qitës i Dalluar” KBr  2008,
 25. “Medalje e Shërbimit” KFB,  2008,
 26. “Medalje për “Rrezultate të Larta në Përvetësimin e Programit Mësimor” KFB, 2008,
 27. “Medalje Mjeshtër i Merituar Sporti” FK, 2009,
 28. “Medalja e Komandantit”  KFB,  2009,
 29. “Medalja Qitës i Dalluar” KBr, 2009,
 30. “Medalja Nderit për Shërbimin Ushtarak” SHSHP, 2009,
 31. “Medalje për Shërbime të Shquara” MM, 2010,
 32. “Medalje për “Rrezultate të Larta në Përvetësimin e Programit Mësimor” KFT, 2010,
 33. “Medalja Shpëtoj Jetë” SHSHP, 2010,
 34. “Medalje e Shërbimit” KFT, 2011,
 35. “Medalja Artë e Shqiponjës” 2011, Shkurt, 2011, Presidenti i Republikës, Zoti Bamir Topi.
 36. “Medalja e Komandantit” KFT, 2011,
 37. “Medalja e ISAF−it të NATO−s Atikel 5” nga Sekretari i Përgjithshëm Rasmussen, Afganistan, 2011,
 38. “Medalja Army Commendation−s” nga US Army, Afganistan, 2011,
 39. “Medalje e Noble Patron of Armor ”2011 nga US Army, Afganistan 2011,
 40. “Medalja Shqiponja e Artë” , Nr 31, Klik Expo Group, 2011,
 41. “Medalja për Shërbime Ndërkombëtare” MM, 2012,
 42. “Medalje e Karrierës” mbi 20 vjet në FA, KFT, 2012,
 43. “Medalja Ylli i Gjeneralit” , Nr 1931, Klik Expo Group, 2012,
 44. Medalje Trofeu si “Ushtaraku i Vitit” nga Televizioni Top Chanel me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë, 23 Nëntor 2012.
 45. “Medalje e Mirënjohjes si një nga Sportistët më të mirë të shekullit në Karate, FK 29 Nëntor 2012.
 46. “Medalje për Shërbime të veçanta” SHSHP, 2013.
 47. Medalja “Nderi i Kombit” Shtator, 2014, Presidenti i Republikës, Zoti Bujar Nishani.

 

Dislokime dhe misione jashtë shtetit:

 

 1. Herat, Afganistan,                                                                   Shtator 2009.
 2. Kandahar, Afganistan,                                                           Maj 2010.
 3. Kandahar, Afganistan,                                                           Gusht 2010−Shkurt 2011.
 4. Kandahar, Afganistan,                                                           Korrik  2012.

Spin Buldok, Afganistan,                                                        Janar-Shkurt 2013.

 

Rezultate imazhesh për dritan demiraj

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?