Nga Ylli Dylgjeri/ Dhuratë gjermane.

Thuhet se Kancelarja Merkel tha në takimin me Kryeministrin Rama se: “Deri në qershor, ne ju ndihmojme që të realizoni 1, 2, 3… por nuk ju bëjme dhurata, sepse nuk jane në të mirë të shqipërisë”. Po, qeveria gjermane nuk bën dhurata. E provuar në vite, kjo është një sjellje konstante e shtetit gjerman ndaj […]

Vazhdo të lexosh

Ylli Dylgjeri/ Të prishim Teatrin e Kukullave…

Po jetojmë erën e prishjes së Teatrove. Fillimisht do prishet Teatri Kombëtar, dhe më pas ai Eksperimental. Në këtë valë, me të prishur këto rrangulla, propozoj të vazhdojmë me prishjen e Teatrit te Kukullave. Është më e lehtë të prishësh Kukullat. Kukullat nuk bëjnë rezistencë. Nuk flasin. Nuk qajnë. Nuk janë skeptike, ironike, lesbike. Nuk […]

Vazhdo të lexosh

Ylli Dylgjeri: Dje mungoi edhe qytetari digital!

U grabit një furgon që transportonte paratë e bankës drejt Rinasit dhe infomacion për rendin ishte minimal. Siç u pa, në vëndngjarje nuk mungonin kalimtaret e rastësishëm, por mungoi Informacioni për policinë. Mungoi qytetari digital! Kjo mungesë i bëri përshtypje edhe Ministrit Tahiri. Siç u pa më pas nga pamjet, në vendngjarje kishte vetëm katundar […]

Vazhdo të lexosh