Genta Sula zhduk fotografitë e poetëve Leka, Blloshmi dhe Nela për të fsheur firmëtarët që i ekezkutuan

Nga Bedri BLLOSHMI Për të pasqyruar dështimin e plotë të atij grupi ku bëjnë pjesë oficerët e Sigurimit familjarisht, bashkëpunëtorët e Sigurimit familjarisht dhe bijtë e komunistëve gjakatarë, dje paraqitën mbrapa Kryeministrisë një të ashtuajtur “ekspozitë” për disa dosje të kohës së komunizmit. Kryeministri mbajti fjalën e rastit ku ndër të tjera tha: “Ne do […]

Vazhdo të lexosh

Këta janë 15 bashkëpunëtorët e Sigurimit dhe operativët që ndiqnin Vilson Blloshmin. Emrat

Operativët e Sigurimit të Shtetit Lavdim Kurti,  Nevit Kasa, Vesel Gjorga, Asim Bobrati dhe  Xhevat Karriqi, kishin punuar me këto bashkëpunëtorë: “Xhami”,  “Burreli”, “Nogoli”, ”Guri”, “Studenti”, “Studenti”, “Shebeniku”, “Bleta”, “Pazari i Muzinës”, “Dardha”, “Marteli”, “Shkëmbi”,  “Shkumbini”, “Shkumbini”, “Studenti”… Nga vitit 1963 deri në vititn 1976 kur edhe u arrestua Vilson Blloshmi rezulton të ketë qenë gjatë gjithë […]

Vazhdo të lexosh

Nga Luljeta Progni: Diana nuk është vetëm

Diana Çuli nuk çudit. Ndoshta është normale që ajo nuk çudit. Madje, sjellja e saj mund të konsiderohet normale. Ne nuk reflektuam asnjëherë për komunizmin, për dhunën, krimet, të keqen që ai u solli shqiptarëve. Nuk u morëm kurrë me ata që i shërbyen regjimit, të cilët ishin vegla apo ekzekutorë të krimeve të tij. […]

Vazhdo të lexosh