Nga Fahri Xharra/ Don Shtjefën Kurti – viktimë e urdhërave serb

Don Shtjefën Kurti u lind në Ferizaj më 24 dhjetor 1898. Mësimet e para i mori në vendin e lindjes, ndërsa gjimnazin në qytetin e Shkodrës. Studimet teologjike i filloi në Austri, për t’i vazhduar më tej pas Luftës së Dytë Botërore në Romë në kolegjin “Propaganda Fide”. U shugurua në qytetin e shenjtë, ku mbajti […]

Continue Reading

Nga Fatmir Ali Guda/ Ç’tha Doktori dhe nuk doli

Edi Rama qysh me mospërfshirrjen e Sajmir Tahirit në kabinetin qeveritar, la të kuptonte se lëvdatat dhe dekoratat ndaj tij i kishin mbaruar dhe me shërfillje e injorim do e spostonte atë larg vëmëndjes së publikut. Dukej sikur ish-bashkpuntori më afërt i kryeministrit kish përfunduar si mos më keq, por në fakt ai vetëm sa […]

Continue Reading