Ky është vettingu i Ramës. 16 anëtarë të komisionit të Vetting-ut, të lidhur me PS. Ja emrat dhe funksionet e tyre

Ngritja e miteve dhe legjendave urbane më shumë se kudo gjendet në luftën për pushtet dhe bërjen politikë, komenton sekretari i PD-së, Ervin Salianji ndërkohë që ka rreshtuar lidhejt e 16 anëtarëve të komisioneve të vettingut nga 27 gjithsej që kanë lidhej të forta me PS. Në përfundim të proçesit për komisionet e vetingut u […]

Vazhdo të lexosh

Vullnetarët e Erionit për vetting-un, si vullnetarët e enverit

Kur aktivistë të PD-së e hidhnin bustin e Enver Hoxhës në lumin Gjanicë, Vullnetarët e Enverit, prisnin atje e merrnin e pastronin dhe e kthenin sërish në vendin ku kishte qenë më parë Mitingje dhe antimitingje, është një fenomen i njohur në historinë e politikës shqiptare   të këtyre 26 viteve. Ka ngjarë vazhdimisht dhe […]

Vazhdo të lexosh

Nga Fitim Zekthi: A është protesta e PD kundër vetting-ut?

Një nga problemet më të mëdha me njohjen është se njerëzit mund të përfundojnë në subjektivizëm të plotë duke e parë të gjithë realitetin si produkt të mendjes dhe shqisave. Clive Staple Lewis, një filozof i njohur, thotë se njeriu kur është përballë një trëndafili mund të bëjë “zbulimin e tmerrshëm” se ngjyra rozë e […]

Vazhdo të lexosh

Manjani: Tre nga emrat që do bëjnë vettingun janë me precedentë penalë

Sipas një statusi të publikuar në llogarinë e tij në Facebook, Manjani denoncon rastin e tre prej 29 kandidatëve të zgjedhur për komisionin, që sipas të cilit kanë qenë ose janë në ndjekje penale.   “Përshëndetje, Nga 29 kandidatët e filtuar për t’u zgjedhur në komisionet e Vetting, 3 prej tyre kanë qenë ose janë […]

Vazhdo të lexosh