Heqja e vizave/ Ambasada e Holandës: Raporti është i vërtetë, po e studiojmë

Ambasada e Holandës në Tiranë shprehet se dokumenti ku flitet me shqetësim për kriminalitetin në rritje të bandave shqiptare është në dorë të autoriteteve të ministrisë holandeze të Sigurisë dhe Drejtësisë. Dewi van de Weerd: Jemi në dijeni të artikujve në median holandeze sa i përket një raporti konfidencial të policisë holandeze, që i referohet përhapjes […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kreshnik Çollaku: Vërtetë i dhimbset atdheu, Ditmirit ??

Ditmir Bushati ne dilemen e pazgjidhur mes atdheut dhe partise qenka kujtuar per nderin e atdheut por duke patur ne mendje partine. A mund te merakoset per atdheun njeriu qe kunder atdheut mbushte sekretarite e zyrtareve ne Bruksel duke nxitur panik se nese u hiqen vizat shqiptareve ,europa do te permbytej me emigrante klandestine ? […]

Vazhdo të lexosh

E dini kush është kuptimi i vërtetë i fjalës “OK”?

“OK” është një fjalë anglisht që tregon miratim, pranim, marrëveshje, pëlqimin ose pranimin. Ajo është kthyer shpesh si një fjalë e huazuar në shumë gjuhë të tjera dhe ka qenë e përshkruar si fjalë që mund të kuptohet gjerësisht në botë. Por, a e dini kuptimin e vërtetë dhe origjinën e kësaj fjale?  Ka pasur […]

Vazhdo të lexosh

Mos humbni kohë për dashurinë e shkuar. Mendo të renë

Situata jetësore në të cilën ndodhet femra në lidhje-martesë “të lumtur”, ndërkaq mendimet, dëshirat, ndjenjat i kanë akoma te ish i dashuri, mund të definohen si pengesë. Mirëpo, pengesën e paguajnë “shtrenjtë”, sepse për ruajtjen e mashtrimit, lajthitjes dhe bindjeve të gabuara, shpenzojnë energji të mëdha. E po, unë e dua! Humbja e kohës në […]

Vazhdo të lexosh