Flet ish i dënuar politik Lekë Frroku, bashkëvuajtës dhe bashkëjetues në një dhomë me Visar Zhitin

I BIE BOJA SHPIFJES PRESIDENCIALE MBI SPIUNIMIN E ZHITIT: NË VITET 1982 E NË VAZHDIM, VISAR ZHITI KA VUAJTUR DËNIMIN JO NË SPAÇ, PO NË QAFË-BAR (Flet ish i dënuar politik Lekë Frroku, bashkëvuajtës dhe bashkëjetues në një dhomë me Visar Zhitin) (E hapur pë çdo publikim në media) Tek zyrat e Institutit të Studimeve […]

Vazhdo të lexosh

Nga Gëzim Zilja: Vdekja e Rrapo Hekalit Sipas këngëve historike

Më 3 Nëntor 1839, në pallatin e Trëndafilave (Gjylhane) të Stambollit në një ceremoni madhështore, u lexua dekreti i Tanzimatit, (Hatti-Sherif-i Gjylhanes, Dekreti i Shenjtë i Gjylhanes) për riorganizimin e perandorisë turke. Reforma, sidomos për mbledhjen e taksave dhe rekrutimin ushtarak nuk u prit mirë, në tokat ku jetonin shqiptarët. Rezistenca ndaj vënies në jetë […]

Vazhdo të lexosh