Nga Jeta Toçila/ Rreziku i pushtetit (letër atyre që mbajnë një post të pamerituar)

Ti, je një njeri me pushtet! E ke arritur këtë status për shumë arsye, ç’rëndësi ka, t’a gëzosh! Por ty të ka zënë pushteti, njëlloj siç’ zë makina dikë kur sistemi vestibular çrregullohet. Si pasojë ti mund të kesh probleme me ekuilibrin, dëgjimin, shikimin apo orientimin. Ti rrethohesh çdo ditë nga njerëz që vetëm të […]

Continue Reading

Nga Jeta Toçila/ A mund ti thuash derrit dajë ?!

Sa herë jemi përballur me njerëz që makinat, orët apo kostumet janë gjërat më me vlerë që kanë, (llogaritur këtu si gjë edhe qënien e tyre) ! Sa herë jemi përballur me njerëz që sapo hapin gojën për të folur, kuptojmë se nga vijnë e ç’jetë kanë bërë! Kjo, jo në sensin e prejardhjes krahinore, […]

Continue Reading

Nga Jeta Toçila: Arsim paçavure

Arsimi tek ne është një katastrofë. Do thoni ju, po shëndetësia, drejtësia, turizmi…etj…? Sigurisht që nuk mbeten pas. Por me arsimin/edukimin fillojnë të gjitha. Shkollat tonë prodhojnë inteligjencë pasive, duke bërë që të humbim shumë njerëz inteligjentë, pasi nuk inkurajohet kreativiteti, kritika, interpretimi për të sjellë diversitete mendimi dhe ide. Kjo ndodh sepse me këtë […]

Continue Reading