Naun Shundi/ Nuk ka më komunitet teatror, jemi bërë si arrat kur i ndan kaqoli

Gjëja e parë, e cila duhet të preokupojë ministren e Kulturës sipas artistëve duhej të ishte koordinimi dhe planet afatshkurtra dhe afatgjata për sistemin teatror në Shqipëri. Por sipas tyre përderisa drejtori i Teatrit Kombëtar, propozohet nga ministrja përkatëse e Kulturës dhe firmoset nga kryeministri përkatës, do të thotë që kemi një shtet dhe pushtet […]

Continue Reading

Nga Aurel Plasari/ Për Kontratën Proteatër të Forcave Opozitare

Në një moment ballafaqimi historik si ky, mes demokracisë shqiptare të rrezikuar dhe totalitarizmit të shfaqur, akti politik i radhës nga ana e forcave politike opozitare mbetet nënshkrimit i një kontrate të përbashkët Proteatër. Nga vizioni që ushqehet për një shoqëri demokratike do të kërkohej që: Kontrata Proteatër e Forcave Opozitare të hartohet jo vetëm […]

Continue Reading

Hervin Çuli reagon sërish me gjuhë 99-tshi

Drejtori i Teatrit Kombëtar, Hervin Çuli eshte perpjekur te sqaroje në “Facebook” se komentet me aktorin e madh te skenes shqiptare, Robert Ndrenikën në lidhje me protestën nuk kanë qenë përplasje, por ngacmime miqësore. Duke u perpjekur te kamufloje gjithe cka ndodhi dhe gafat e tij ai shkruan se Ndrenika gjithnjë e ngacmon, edhe në […]

Continue Reading