Ish sigurimsi përgjues nuk pendohet dhe nuk kërkon falje. Bëmë detyrën

Fatmira NIKOLLI   Nesti Vako ka punuar për 37 vite pranë “Shtëpisë me gjethe”, godina prej nga ku përgjoheshin shqiptarët në diktaturën komuniste. Tanimë si Muze Kombëtar i Përgjimeve, me dokumente, video, objekte, harta, ilustrime, rrëfime e incizime, ish-godina simbol e një sistemi që synoi kontrollin tërësor të ‘trupit e shpirtit’- ironikisht hedh dritë mbi […]

Vazhdo të lexosh

A është Facebook shtëpia e psikopatëve?

Eshtë e vërtetë për internetin, dhe këtë po mësojmë; jo vetëm nga Facebook Live, por nga media sociale në përgjithësi. Duket sikur Interneti mban një pasqyrë për natyrën njerëzore. Shumë prej atyre që shohim të reflektohen janë banale dhe të parashikueshme, por disa prej gjërave që na thotë për veten tonë janë ashtu si vrasja […]

Vazhdo të lexosh