Ja sëmundjet që vijnë nga pagjumësia

Ndonëse është kthyer në trend kohët e fundit, pagjumësia është një kërcënim serioz për shëndetin tonë. Duket si e pavlefshme por pagjumësia është shkaktare për një sërë sëmundjesh. Prandaj mjekët këshillojnë se për të pasur një shëndet të mirë duhët të jemi të rregullt me gjumin. Më poshtë janë listuar disa nga problemet që sjell pagjumësia […]

Continue Reading

Ftoi ka vlera të shumta terapeutike/ Ja sëmundjet që lufton

Ftoi ka vlera të shumta terapeutike. Pjesë të shumta të kësaj peme përdoren kundër disa sëmundjeve. Lëvorja e pemës rekomandohet për trajtimin e ulçerës. Farat e ftoit kanë efekt më të lehtë, por njihen edhe si laksativ dhe luftojnë inflamacionin. Nëse i vendosni në ujë, atëherë farat do të fryhen dhe do të formojnë një […]

Continue Reading

Qepa dhe semundjet që ajo shëron.

 Nuk keni nevojë për mjekim të veçantë, kur natyra është pajisur me shumë bimë të cilat lehtë mund t’ju shërojnë. Kështu janë qepët. Ato mund të rregullojnë shumë probleme shëndetësore, pesë prej të cilave GazetaExpress i ka radhitur më poshtë: 1. Kolli  Prej qepëve mund ta krijoni një shurup shumë efektiv për kollin (edhe pse […]

Continue Reading

Hurmat arabe: Efektet janë mahnitëse. Ja sëmundjet që shëron

Pothuaj të gjithë arabët mbajnë hurma në shtëpitë e tyre. Për shkak të dobive të shumta, hurmat zënë një vend të konsiderueshëm edhe në traditën profetike. Por mund të ketë shumë dobi dhe të mira të hurmave arabe, përfshirë edhe shumë sëmundje që ndoshta ju nuk i dini, të cilat mund të kurohen me këtë […]

Continue Reading