Diga më madhe e qytetit pranë kolapsit

Një digë e madhe jashtë Hjustonit ka filluar të mbingarkohet ndërkohë që uragani “ Harvey “ ka përmbytur mbarë  qytetin, duke i kthyer rrugët në lumenj. Inxhinierët janë përpjekur të parandalojnë që komunitetet aty pranë të përmbyten, por duket se situata po vështirësohet. Zyrtari i kontrollit të përmbytjeve Jeff Lindner thotë se nivelet e ujit […]

Continue Reading

Nga Osman Stafa: Unë nuk mora pjesë në vrasjen e qytetit tim. Foto

VRASJA E DYRRAHUT Une nuk mora pjese ne vrasjen e qytetit tim. Ky eshte turpi i politikes,Ky eshte krimi i politikes Une nuk jam pjese as e turpit dhe as e krimit. Modeli Dako si kryebashkiak i qytetit te durresit eshte pasqyrim i realitetit te klases politike shqiptare. Qytetin e ka pare dhe perdorur ne […]

Continue Reading

Poezi nga Rexhep Shahu

NJERËZ PA DHËMBË Këtukemimbetë ne njerëzit pa dhëmbë, zemraime Dhëmbërënë me dudatëvrame Askorebukenukmundemitëhamë. Hamëqulldhepërsheshqeverie me mbetëgjallë. Ata qëhanëhekur me dhëmbëkanëvdekëosekanëikë Largatdheut, marrëpengprejhajnaveqëzgrapinlekë e dashnore. Nëbulevardlëvizinhijefrike me kryetnëtokë e bythëpërpjetë Merrathëxunkthinëqafëbiennëgjunjëparaqeverisë. Këtukemimbetë ne dhëmbërënët.Zotiynë i rremë Na thotë, jenitëlumtur e tëlirë, ne themi, po, jemi Meflatragomarifluturojmënëqiell. Çdoburrë e gruasipemëfrikelëkundetnëerë Hijetëshëmtuaraqë i trembstuhia. Nëqiellintonë, zemër, nukkashqiponjaqëshkojnëmbi re […]

Continue Reading

Ish deputeti i PS-së Agustin Marku akuzon policinë e Lezhës, se nuk do të kapë autorët

Ish-deputeti i PS-së Agustin Marku që u dhunua 2 ditë më parë nga nipat e ish-deputetit tjetër socialist Arben Ndoka akuzon policinë e Lezhës, se nuk do të kapë autorët. Marku i ka dërguar një mesazh emisionit “Studio e hapur” të gazetares Eni Vasili në News24 ku rrëfen me pak fjalë se çfarë ndodhi tre […]

Continue Reading