“Më fal shpirti im”-Poezi nga Mimoza Rexhvelaj.

Sinfonia e stinës Rashë në gjurmët magjike të ëndrrës,Mbi borë ajo kishte lënë vetvetën.Dhe një copë buzëqeshjeArnuar me grimca heshtjeje. Më tej, një pikë e ngrohtë lotiKishte ngrirë e bërë kallkanHëna e shkujdesur shihej mbi tëE vetja, i dukej zanë. Dëgjoheshin kërcitjet enigmatikeTë hapave të bardhë të natësSikur përcillnin përtueshëmTingujt e një sinfonie pambarim,të stinës […]

Vazhdo të lexosh

Poezi nga Alban Bala

DUA TE SHPIK NETET Dua te shpik netet, ato drita te veshura Me hijet tona te pjerrta qe prijne drejt njeri tjetrit, Te shpik oret qe rrine lart ne kulm te qiellit, Yjet qe maji kthen ne xixellonja… Dua te shpik netet – lojrat e femijeve Debatet e zjarrta me luftaloje dijesh: Me emra kryeqytetesh, […]

Vazhdo të lexosh