Nga Ndriçim Kulla: Basha, lider që po sjell një filozofi të veçantë politike

Ajo gjë që e dallon politikanin nga lideri është se politikani ndjek një linjë të caktuar politike, ndërsa lideri përcakton edhe filozofinë e kësaj politike. Këtu nuk e kam fjalën thjesht për shkollat e njohura të filozofisë politike, por për atë gjurmë filozofike që lë një lider i caktuar në politikën e vendit të tij, […]

Continue Reading

Nga Dr. Ndriçim Mehmeti: Mësuesit, sa pak respekt për aq shumë mund e djersë

Jo për rutinë por për ndjeshmëri të profesionit me të cilin kemi lidhur jetën, për dashurinë që nuk na ka munguar asnjëherë për mësuesit tanë, ndihem i detyruar të shkruaj disa radhë të trishtuara në ditën më të bukur për arsimin, në 7 mars. Kjo është dita kur rilindësit e shek. XVIII-XIX, me shumë mund […]

Continue Reading

Nga Ndriçim Kulla: Koha për të vazhduar në këtë protestë

Protesta mbarë popullore e organizuar sot nga Partia Demokratike tregoi qartë mbrujtjen e madhe të urrejtjes ndaj këtij kualicioni qeverisës.Kjo protest përgënjeshtroi për një moment të vetëm propagandën gati 4 vjecare dhe autorët e “librit të verdhë” që na ka ofruar për të lexuar qeverimi i sotëm, ku të gjitha këto na i paraqet si […]

Continue Reading