Nga Ndre Molla/ Sot është Dita Ndërkombetare e Viktimave të Komunizmit.

Ne fakt, kjo dite eshte si dite kujtese per te gjithe shoqerine shqiptare. Kuptimi i fjales “viktime” ne shqip (terminologjia juridike e deri 1 Gusht 2017) eshte humbja e jetes se nje personi nga nje ngjarje kriminale. Ndersa, ne terminologjite jurdike te gjuheve te tjera europiane kuptimi i kesaj fjale eshte shume me i gjere […]

Continue Reading

Mediat ndërkombëtare: Mijëra shqiptarë në protestën opozitës

Nuk mund te mbeteshin pas as mediat nderkombetare në lidhje me protesten e sotme te opozites. Protesta është bërë lajm edhe për mediat ndërkombëtare dhe ato amerikane. ABC News dhe Washigton Post shkruajnë se mijëra shqiptarë i janë bashkuar opozitës në bulevardin ‘Dëshmorët e Kombit’ në Tiranë. Ata e vënë theksin te protesta e opozitës […]

Continue Reading

Mediat ndërkombëtare pasqyrojnë me nota pozitive protestën e opozitës/ FOTO

Mediat nderkombetare kane pasqyruar sot ne faqet e tyre protesten nje oreshe te opozites. Që nga ato, italiane, greke dhe deri në SHBA kanë pasqyruar protestën e sotme 1 orëshe dhe paqësore të zhvilluar në Shqipëri. Ajo që vihet re në shkrimet e medieve ndërkombëtare është fryma pozitive me të cilën shikohet protesta në Tiranë, […]

Continue Reading

Mediat ndërkombëtare kanë shkruar për protestën madhështore. Eshtë njësoj si ajo në Rumani.

Mediat ndërkombëtare kanë shkruar për protestën madhështore që po zhvillohen në Shqipëri. Kryesisht mediat italiane kanë shkruar për protestën dhe situatën në vend. Një prej tyre, Notizie Geopolitiche shkruan se shqiptarët janë duke protestuar kundër qeverisë dhe protesta e tyre është njësoj si ajo në Rumani. Ndërsa një tjetër agjenci e pasqyron protestën, ndërsa thekson […]

Continue Reading