Majlinda Bregu: Imazhe të Malenës më vijnë në kokë

Deputetja demokrate Majlinda Bregu, si një mbrojtëse e të drejtave të grave i ka kushtuar një status me mesazh të fortë që rrëngjeth. “Vdekja na përqesh te gjithëve në fytyrë”, shkruan Majlinda Bregu. Ky Muri i Turmës! Asnjë pikëtakimi nuk ka mes historisë së Musine Kokalarit, asaj te Ermira Arapit , gruas qe nuk u […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi: 1946/Dënimi i Bashkimit Demokratik

Kjo është fotoja më kryesore e përgjithshme e procesit gjyqësor kundër grupit Bashkimi Demokratik që përbënte opozitën shqiptare të vitit 1945, e përbërë kjo nga monarkistët e Qenan Dibrës, socialdemokratët e Musine Kokalarit dhe qëndrestarët e Sami Qeribashit. Në atë kohë u gjykuan 37 persona, 4 prej të cilëve ishin bashkëpunëtorë të Drejtorisë së Mbrojtjes […]

Vazhdo të lexosh

Strazimiri: Në shesh edhe për të nderuar kokëulur kujtimin e Musinesë

 #18_shhkurt NË SHESH, edhe për të nderuar kokëulur kujtimin e Musinesë! Nëse sot, nipi i papenduar i vrasësit të saj, biri i papenduar i vrasësit të Havzi Nelës kërkon shejtnim duke guxuar ta përdorë, FAJI është nga pak i secilit prej nesh! P.S. Është vështrimi – Më I PAPËRLYER, në këtë botë edhe më të […]

Vazhdo të lexosh