Këto janë 28 organizatat shqiptare, që marrin para nga Fondacioni i Soros

Njihuni me disa prej organizatave që kanë marrë para nga Soros. Rrjeti i tyre është shumë i gjërë. Disa vazhdojnë të ekzistojnë dhe disa të tjerë jo. Por ne po japim një listë me ato më kryesoret. 1. ” Lëvizja Europiane në Shqipëri,2. “Qendra për studime parlamentare”,3. Lëvizja “Mjaft”,4. Partnerët e Shqipërisë,5. Instituti për demokraci dhe […]

Vazhdo të lexosh

Nga Paulin Paplekaj/ Qyqetarët dhe “shpellarët”.

Ishte viti 2004. Qeveria shqiptare aso kohe, si nje bishë e varrueme, lëngonte në grahmat e fundit te ekzistencës saj. Arroganca dhe papërgjeshmëria e Kryeministrit Nano, kishin trashë zollumin në nivel neveritës. Te gjithë përbuznin me sakëlldi Kryeministrin dhe partinë e tij të dekompozueme që kutërbonte erë korrupsion e vjedhje. Përveç opozites ballore te Berishes […]

Vazhdo të lexosh

Nga Nisma #thurje: Ti je i pacipë

Sepse edhe spekulanti më i pacipë, makiavelisti më i pashpirt ka një limit, ka një fund. Ka një moment që thotë “Jo, dreqi ta hajë. Jo, te paktën këtë gjë s’mund ta përdor për përfitimin tim.” Çfarë mendoje në ato momente? Kur ai fëmijë derdhte lot në kulmin e sinqeritetit të pastër që dhimbja e […]

Vazhdo të lexosh