Azgan Haklaj/ Lek’ Dukagjini- Hamurabi shqiptar -Justiniani i dytë.

Lek’ Dukagjini- Hamurabi shqiptar -Justiniani i dytë. Kanuni i tij monument kulture i Rilindjes Europiane. Historiografia ballkanase dhe europiane njeh vetëm Kanunin e Lek’ Dukagjinit. “Shprehja ka thanë Leka ka më shumë forcë detyruese se dhjetë porositë e Biblës, mesimet e Islamit, dhe Krishtërimit, Ligji i Sheriatit dhe i Kishës” Edit Durham. Kodrat e Haklajve […]

Vazhdo të lexosh