Ish sigurimsi përgjues nuk pendohet dhe nuk kërkon falje. Bëmë detyrën

Fatmira NIKOLLI   Nesti Vako ka punuar për 37 vite pranë “Shtëpisë me gjethe”, godina prej nga ku përgjoheshin shqiptarët në diktaturën komuniste. Tanimë si Muze Kombëtar i Përgjimeve, me dokumente, video, objekte, harta, ilustrime, rrëfime e incizime, ish-godina simbol e një sistemi që synoi kontrollin tërësor të ‘trupit e shpirtit’- ironikisht hedh dritë mbi […]

Vazhdo të lexosh