KLSH kallëzon në Prokurori 2 ish-drejtorë të prefekturës së Lezhës

Kontrolli i Lartë të Shtetit njoftoi se pas auditimit të Prefekturës së Lezhës për periudhën 1 janar 2013 deri më 31 dhjetor 2016, ka konstatuar shkelje dhe parregullsi të dispozitave ligjore në fuqi në fushën e trajtimit të vlefshmërisë dhe ligjshmërisë të titujve të pronësisë mbi tokën bujqësore (AMTP), ndër të cilat më kryesoret janë: Në 20 raste […]

Continue Reading

Skandali i tenderave në Policinë e Shtetit, 7 zyrtarë nën hetim

Një audit i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka zbuluar në radhët e Policisë së Shtetit shkelje të mëdha në përdorimin e fondeve të buxhetit të shtetit dhe të mënyrës se si janë zhvilluar tenderat gjatë periudhës janar 2014 deri në gusht të 2016-ës. KLSH ka gjetur se në plot 43 prokurime publike, firmosja e […]

Continue Reading

Nga Bislim Ahmetaj: Nuk mund ta shantazhoni Myslim Murrizin.

Prej dy ditesh disa gazeta afer qeverise dhe po kaq televizione qe i jargaviten rilindjes, shumë rrjete sociale qe jane gati me dhane jeten dhe trupin per rilindjen dhe rilindasit po merren me nje ngjarje me se të rendomtë, më shumë se të zakonshme. Ngjarje të ngjashme me atë që I ndodhi Myslim Murrizit, njërit […]

Continue Reading

Kapen me 4 milion euro kokainë dhe 233 mijë euro në xhep dy vëllezër

Sipas nje njoftimit zyrtar, bëhet fjalë për dy vëllezër, të papunë, të cilët janë marrë me transportin e lëndëve narkotike të blera në Holandë. Dy vëllezërit përdornin një makinë e cila kishte ngjallur dyshime gjatë kontrolleve rutinë të Guardia di Finanza në zonë, për zbulimin e trafiqeve ilegale. Hetimet e vazhdueshme zbuluan një ndërtesë në […]

Continue Reading

Nga Sonila Meço: Hajt se folim

Nuk mund të kesh një ekonomi të bazuar në konsum nëse konsumatorët nuk e përballojnë dot konsumin”. Një rregull elementar që thënë kështu ngjan si një nga pohimet satirike në Facebook se “Ai që është i varfër nuk është i pasur”. Por me mënyrën si argumentohet situata ekonomike në vend nga vendimmarrësit, reagimet elementare janë […]

Continue Reading