Nga Kastriot Dervishi/ Stalini në Tiranë.

Nuk ndalen marksist-leninistët zyrtarë në Tiranë. Pasi nuk lënë rast pa na promovuar nga magazina e vjetërsirave enveriste me duart e persekutorëve të komunizmit, yje të kuq, envera, etj, tani në shkelje edhe të ligjit po i sulen edhe emërtesave zyrtare. Në mbikalimin e unazës së re, sapo kanë vendosur një tabelë treguese “21 dhjetori”, […]

Vazhdo të lexosh

Oerd Bylykbashi/ Djallëzia më e madhe e komunisteve që atehëre kur binden shqiptarët të harronin krimet e komunizmit.‎

Nje shprehje thote: Djallezia me e madhe e Djallit qe atehere kur bindi njerezit se ai nuk ekziston. Djallezia me e madhe e komunisteve qe atehere kur binden shqiptaret te harronin krimet e komunizmit.‎ ‎ Stalini vrau 20 milione ruse. Mao Ce Duni, nen shembullin e Stalinit vrau 70 milione kineze. ‎Pol Poti, nen shembullin […]

Vazhdo të lexosh

Nga Ledina Alolli/ Një përgjigje për cdo kritik te opozitës së vërtetë e lavdërues të zgjedhjeve moniste.

Kur e keqja të rrethon nga cdo anë, kur trafiku dhe krimi janë standartet qe i kanë dale zot shtetit dhe ligjet e Kushtetuta kane ulur kryet, kur cdo institucion e zyrë funksionon për urdhërat e oligarkisë së inkriminuar, kur skamja konsiderohet si rritje ekonomike, kur azili i mijëra shqiptarëve për bukë te gojës,konsiderohet si […]

Vazhdo të lexosh

Pse debatohet për Dritëro Agollin?

Po lexoja një natë poemën e Vasilis Mihailidhis (poet kombëtar i grekëve të Qipros) kushtuar flijimit të kryepeshkopit të qipriotëve, Qipriano, prej tehut të shpatës osmane. Kryepeshkopi nuk pranon të largohet nga vendi, edhe pse Qorroglu e lajmëron se Muselim aga do ta vrasë. Dhe nga kjo gacë, ndizet ndërgjegjia, frymëzohet qëndresa dhe ushqehet dashuria […]

Vazhdo të lexosh