Vdekja e qenit.

Nga Kastriot Dervishi. Ishte shqetësuese të mësonim se gjatë tragjedisë së fundit, forcat shqiptare të sigurisë nuk kishin asnjë qen kërkimi në operacionet e shpëtimit. Kemi një institut për qentë, por që paska dalë jashtë loje, sepse mendohet vetëm për “diversantët”. Në harkun e 7 vjetëve e gjysmë, ngaqë depoja e Arkivit të Ministrisë së […]

Vazhdo të lexosh

Tmerret komuniste/ Dënojnë me 30 vjet burg në moshën 13 vjeçare, Feti Sadik Turtulli. Dokumenti.

Nga Kastriot Dervishi Gjatë evidentimit të personave të dënuar me burgim dhe me vdekje gjatë diktaturës komuniste, hasa këto ditë edhe një rast të jashtëzakonshëm, arrestimin e një 13-vjeçari. Më parë kisha hasur raste të dënimeve për arsye politike të moshave 15-16 vjeç. 13 vjeçari Feti Sadik Tutulli, lindur në vitin 1933 në Trebinjë të […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi/ Stalini në Tiranë.

Nuk ndalen marksist-leninistët zyrtarë në Tiranë. Pasi nuk lënë rast pa na promovuar nga magazina e vjetërsirave enveriste me duart e persekutorëve të komunizmit, yje të kuq, envera, etj, tani në shkelje edhe të ligjit po i sulen edhe emërtesave zyrtare. Në mbikalimin e unazës së re, sapo kanë vendosur një tabelë treguese “21 dhjetori”, […]

Vazhdo të lexosh

Viti 1980/Lopët e tufëzuara do hanin me llogari. Lufta e egër e Partisë së Punës me njeriun dhe kafshët e buta

Dokumente nga Kastriot Dervishi. 1980/Lopët e tufëzuara do hanin me llogari Lufta e egër e Partisë së Punës me njeriun dhe kafshët e buta Vazhdojmë me çuditë e udhëheqjes së lartë komunistë në lidhje me procesin e tufëzimit dhe kufizimit të oborrit. Më 4.11.1980 Byroja Politike zhvilloi mbledhjen vendimtare që lidhej me procesin e tufëzimit. […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi/ Pederastia e Enver Hoxhës në problemet e centralizuara ‘Shtriga’ dhe ‘Krokodili’

Letra e datës 2.4.1980 e shkrimtarit Ismail Kadare drejtuar Enver Hoxhës, është pjesë e një historie “me grupe armiqësore” të nisur në vitin 1978, në të cilën implikohet edhe motra e tij, Kadria. Njohja e letrës pa ditur shkakun e saj është një histori e copëzuar dhe pashpjeguar mirë. Shkrimi i kësaj letre është një […]

Vazhdo të lexosh

Hekuran Isai/ Në ushtri kemi pederasta që kryejnë mardhënie në zyrë. Ja letra

Kastriot Dervishi, ish-kreu i arkivave ka zbuluar për publikun një dokument të vitit 1986 ku një oficer përjashtohet se ka kryer marrëdhënie seksuale brenda gjinisë, me ushtarë të repartit të tij. Sipas Dervishit, asokohe fshiheshin emrat e personave që kryenin veprime të turpshme në radhët e ushtrisë. Ja çfarë shkruan Dervishi në facebook: Një ngjarje e […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi: 1946/Dënimi i Bashkimit Demokratik

Kjo është fotoja më kryesore e përgjithshme e procesit gjyqësor kundër grupit Bashkimi Demokratik që përbënte opozitën shqiptare të vitit 1945, e përbërë kjo nga monarkistët e Qenan Dibrës, socialdemokratët e Musine Kokalarit dhe qëndrestarët e Sami Qeribashit. Në atë kohë u gjykuan 37 persona, 4 prej të cilëve ishin bashkëpunëtorë të Drejtorisë së Mbrojtjes […]

Vazhdo të lexosh