Ja kura natyrale për të pastruar enët e gjakut

Enët e bllokuara të gjakut janë arsyeja kryesore për shumë probleme të rrezikshme të zemrës. Arterioskleroza cilësohet si sëmundja gjatë të cilës muret e enëve të gjakut, si arteriet, ngurtësohen dhe bllokohen. Arterioskleroza cilësohet fatkeqësisht vdekjeprurëse. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mbani enët tuaja të gjakut tërësisht të pastra dhe elastike. Më […]

Vazhdo të lexosh

Banania/ Ja mrekullitë që do t’i ndodhin trupit tuaj nëse konsumoni dy në ditë

Bananet janë konsideruar si një ushqim i plotë, por që ne e nënçmojmë shpesh. Megjithatë, ky frut ekzotik është thjesht shumë ushqyes. Ajo është e mbushur me sheqerna natyrore, fruktozë dhe saharozë, vitamina, minerale dhe fibra. Me sa duket, konsumi i rregullt mund të sjellë përfitime të mahnitshme shëndetësore. Bananet janë fruti më i konsumuar […]

Vazhdo të lexosh

Shalqini, ‘mbreti’ i sezonit me vlera të larta ushqyese që përmban, vitamina, fibra dhe minerale

Ditët e ngrohta dhe temperaturat e larta kanë ardhur tashmë. Në këto ditë më shumë se kurrë trupi ynë ka nevojë për freski, energji dhe ushqim të shëndetshëm. Për këtë ju vjen në ndihmë shalqiri. Ky frutë cilësohet si “mbreti” i sezonit kjo edhe falë vlerave të larta ushqyese që përmban, vitaminave, fibrave dhe mineraleve. […]

Vazhdo të lexosh

Mrekullitë e Kajsisë

Fillimisht është thënë se është kultivuar në Kinë, deri sa e kanë zbuluar më pas Persianët, por ka edhe shumë spekulime se ky frutë për herë të parë është krijuar në Armeni dhe është kultivuar atje që nga kohët e lashta. Rruga e saj për në Mesdhe ishte koha kur popullariteti i saj i vërtetë […]

Vazhdo të lexosh