Edison Ypi/ Faleminderit o plehra

Diktatura kishte banorë, por nuk kishte plehra. Demokracia ka plehra, por nuk ka banorë. Mëngjez për mëngjez, sapo dal nga shtëpia, në pamundësi të përshëndes banorët si e lyp edukata,  shkoj drejt e te plehrat që ka grumbulluar në oborr pastruesja. Më i mrekulluar se para çdo vepre arti, qëndroj disa minuta para atij mali […]

Vazhdo të lexosh

Nga Indrit Vokshi: Jo, falemnderit!

Ne shqiptarët skemi pasur demokraci të fortë por, a se kuptoni se Rilindja kishte projekt shfuqizimin e pretendimit për demokraci? Kjo me justifikimin se populli shqiptar u lodh me rrëmujë këto 23 vjet – tashti duhet rregull, hyqëm, shtet, kontroll i qeverisë deri edhe në kapakun e bidesë së banjos. Dhe ja ku na solli, […]

Vazhdo të lexosh