Gara elektorale në Shqipëri sjell “goditje” afatshkurtra në ekonomi.

Kjo reflektohet nga rritja e qarkullimit të parasë dhe uljes së valutës së huaj, deri tek rritja e konsumit që kryesisht vjen nga shpenzimet për aktivitete propagandistike që forcat politike kryejnë. Në disa raste ato janë pozitive dhe në të tjera negative. Një tjetër aktivitet ekonomik që merr zhvillim në këtë periudhë janë edhe pasuritë […]

Continue Reading

Lazami/ Çuditë shqiptare zgjaskan edhe më shumë se 3 ditë.

Sapo lexova nje prononcim te Ministres Ekonomi ne lidhje me lirimin tim te paligjshem, per te cilin do ta ndjek deri ne fund rrugen ligjore per te vene drejtesine ne vend, per te mbrojtur integritetin tim moral dhe profesional. Nuk surprizohem qe Znj. Ekonomi nuk po gjen arsye dhe argumenta ligjore per aktin e lirimit […]

Continue Reading

Nga Sonila Meço: Hajt se folim

Nuk mund të kesh një ekonomi të bazuar në konsum nëse konsumatorët nuk e përballojnë dot konsumin”. Një rregull elementar që thënë kështu ngjan si një nga pohimet satirike në Facebook se “Ai që është i varfër nuk është i pasur”. Por me mënyrën si argumentohet situata ekonomike në vend nga vendimmarrësit, reagimet elementare janë […]

Continue Reading