Luleshtrydhja e egër, fruti plot magji dhe efektet e saj

Luleshtrydhja e egër ka emrin botanik të Fragaria Vesca. Popuj të ndryshëm e njohin atë si luleshtrydhja alpine, luleshtrydhja e maleve, luleshtrydhja e egër, luleshtrydhja e druve apo e pyjeve. Nga Agroweb Në Shqipëri rritet në zonën e dushkut e të ahut, në toka të kultivuara. Në Pukë gjendet më me shumicë në Tërbun, Livadh-Hamëz, […]

Continue Reading

Hudhra është unike për shëndetin e njeriut. Konsumoni sa më shumë.

Nese pyesni ekspertet  e fitoterapise sigurisht do te jene dakord mbi faktin se hudhra ose ndryshe (hurdha) eshte nje nga aleatet me te mire natural ne dispozicion te njeriut .Dhe nese pyesni mjeket popullore dhe gjyshrit ose gjyshet tuaja ,mundesisht do te pergjigjeshin ne te njejten menyre .Hurdha eshte e vetme dhe mbetet unike . […]

Continue Reading

Hurmat arabe: Efektet janë mahnitëse. Ja sëmundjet që shëron

Pothuaj të gjithë arabët mbajnë hurma në shtëpitë e tyre. Për shkak të dobive të shumta, hurmat zënë një vend të konsiderueshëm edhe në traditën profetike. Por mund të ketë shumë dobi dhe të mira të hurmave arabe, përfshirë edhe shumë sëmundje që ndoshta ju nuk i dini, të cilat mund të kurohen me këtë […]

Continue Reading