Nga Abi Malltezi/ A kemi standard të dyfishtë apo “e di partia atë punë”?

Nuk di si eshte situata e rregjistrimit te pronave tek Rana e Hedhun dhe per pasoje nuk mund te mbaj asnje qendrim. AMA, po shoh nje situate edhe me te rende, kur kreu i bashkise Rroshi bashke me Kryetarin e PS se Kavajes kane vjedhur qindra hektare toke ne breg te detit ne Kavaje dhe […]

Continue Reading

Nga Aurel Plasari: Gjermanët hanin würstel dhe pinin birra kur ngrihej Hitleri. Po shqiptarët sot?

Kur bie shi dhe kur kam ngé shkruaj në FaceBook nga një rekomandim leximi, që të tjerëve u duket esé. “Ernst Fraenkel, Shteti i dyfishtë – Një kontribut në teorinë e diktaturës”, New York 2010 (Oxford University Press): është një vepër e hershme, e botuar për së pari më 1941 jashtë Gjermanisë, pikërisht kur regjimi […]

Continue Reading