Obeziteti më kanceroz se duhani

Obeziteti pritet t’ia kalojë duhanpirjes si një nga shkaqet kryesore të kancerit tek gratë deri në 2043. Parashikimi është bërë nga një qendër kërkimesh për kancerin në Britaninë e Madhe ku aktualisht 12 për qind e rasteve të kancerit tek gratë janë të lidhura me duhanpirjen dhe 7 për qind me mbipeshën apo obezitetin. Por, […]

Vazhdo të lexosh

Ja si të eleminojmë erën e keqe të gojës

Ndonjëherë disa ushqime që përmbajnë vajra të caktuara, siç janë hudhrat, qepët dhe pikantet do të prodhojnë një frymëmarrje të keqe. Personat që mbajnë dietë mund të kenë një frymëmarrje të keqe për shkak të ndryshimeve në metabolizëm. Një pjesë e erës së keqe e ka origjinën nga hunda, fyti dhe pjesë të tjera të […]

Vazhdo të lexosh

Pirja e duhanit mund të rrisë rrezikun e shurdhimit sipas një studimi të ri.

Shkencëtarët zbuluan se 60% e të rriturve që pijnë duhan vuajnë nga humbja e dëgjimit. Megjithatë ky rrezik, për të humbur aftësinë e dëgjimit ulet kur duhanpirësit heqin dorë nga cigaret. Studimi japonez, ku janë përfshirë rreth 50000 njerëz, shtojnë listën e rreziqeve të pirjes së duhanit. Tashmë ne e dimë që cigaret dëmtojnë mushkëritë, […]

Vazhdo të lexosh

Tahiri kërcen Napolonin dhe nxjerr para si për të paralajmëruar se paret do derdhen lumë për fushatën/Video

Aheng, para, duhan. Kjo shihet nga video e dëfrimit mes militantësh të PS-së, e ish-ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri. Popullor, që nuk heziton t’i afrohet rrethit të të rinjve të PS-së që kërcejnë me muzikë popullore. Pas pak nuk mungojnë as duhani e as paratë e dorovitjes. Pas shkarkimit nga kryeministri Edi Rama […]

Vazhdo të lexosh