Dyfytyrësia e Europës po gjunjëzon edhe më shqiptarët dhe po shkërrmoq Shqipërinë.

Nga Dritan Shano. Dje, ndërsa mësoja për prishjen nga Qeveria vendore të pronës private në mes të Tiranës, m’u kujtuan shumë episode të tilla gjatë këtyre 6 viteve Rilindje. Veçanërisht mu kujtua një koment aprovues i sulmit të qeverisë ndaj pronës private ndanë një autostrade, i bërë nga një zonjë në një vitrinë televizive: “Katin […]

Continue Reading

Lefter Gështenja rizgjidhet Kryetar i Degës 7 në Tiranë. FOTO

Prej disa javesh PD është përfshire ne zgjedhjet brenda saj. Pothuaj në të gjitha rrethet kanë përfunduar zgjedhjet e kryetarëve të grup-seksioneve dhe kanë vazhduar me zgjedhjet e kryetarëve të degëve. Në degën nr 7 në Tiranë, u zhvilluan dy ditë më parë zgjedhjet për kryetarin e degës. Nga rreth 150 të zgjedhur me të […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Qeveria jonë që je në qiell…

Mendoj se asnjë shqiptar nuk duhet të taksohet mbi shtëpinë e parë. Taksa është e vlefshme të mblidhet mbi shtëpinë e dytë, të tretë… dhe jo mbi vlerën, por mbi sipërfaqen e shtëpisë. Taksa mbi shtëpinë që do fillojë të mblidhet në Prill është një monstruozitet, është një grabitje e pastër, me dhunë. Sot, askush […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Shqipëria në BE? “You play your farse, I play my game..”

Edhe drurët e Shqipërise e dinë se çdo afrim me Bashkimin Europian, varet vetëm nga organet vendim-marrëse të BE, dhe se vendimi i tyre do jetë thelbësisht politik, strategjik, në përputhje me peshën e konjukturën politike, dhe të tashmen e pritshmëritë gjeopolitike, për ne si Shqipëri, apo dhe vendet e tjera që ecin në këtë […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Garë Kontributesh apo Lexim Horoskopi.

Reflektim personal për garën për kryetar të PD-së, dhe raportin e Kryetarit me anëtarët e Partisë Demokratike. Sipas statutit të PD-së, nesër votojmë për Kryetarin. Të gjendesh para zgjedhjes midis Lulzim Bashës dhe Eduard Selamit, dhe të votosh njërin prej tyre, nuk të bën as njeriun e Lulit dhe as të Edit, por është thjesht […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Nëse atyre sheshi “Skënderbej” atëhere u dukej si “lines” mua sot sheshi m’u duk se ishte me barrë.

#mosihaprrugëbudallait Përvojë personale urbane. Sot bleva dy libra në librarinë time të preferuar tek “Pallati i Kulturës”. M’u desh të hyja nga një deriçkë e oborrit të pasëm sepse çdo hyrje tjetër ishte e bllokuar për shkak të punimeve përfundimtare – më në fund – mbi sheshin “Skënderbej”. Nga brenda librarisë i hodha një sy […]

Continue Reading

Dritan Shano/ Zbatuesit e vërtetë të marrëveshjes, nuk janë ministrat dhe drejtorët, por ne!

  Gjatë një takimi me strukturat e degës 7, Dritan Shano u shpreh se: Zbatuesit e vërtetë të marrëveshjes, nuk janë ministrat dhe drejtorët e sapo instaluar, por do jemi ne këtu. Ne do jemi syri dhe veshi i zbatimit të kësaj marrëveshje. Askënd nuk duhet ta gënjejë mendja se kjo mazhorancë nuk do tentojë […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano: Edi apo PD është rrezik për vendin?

Edi Rama, Kryeministri aktual i vendit, shprehet publikisht nga Korça se PD është rrezik për vendin, ajo nuk ka vizion dhe nuk di të bëjë shtet. Që Edit nuk i pëlqen PD kjo dihet, po çdokush ka të drejtë të pyesë mbi ç’baza e thotë ai këtë gjë? Bazuar tek reformat, tek ekonomia, tek marrëdhëniet […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ A flet Edi me Mimin?

#mosihaprrugëbudallait Propozimi ekonomik i Edi Ramës për 4 vitet e ardhshme, që sërish kulmon me hapjen e 220.000 vendeve pune të tjera, të reja, është, sipas meje, një propozim të cilit i mungon krejtësisht graviteti, qoftë ky fizik apo edhe mendor. Mjafton t’i hedhësh një sy, rënies së vazhdueshme, që prej vitit 2013 e deri […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Shpirtra memecë, por këmbëlehtë…

Eksodi masiv i shqiptarëve jo vetëm në këto 27 vjet, dhe sakrificat dhe mundimet për marrjen po aq masive të nën-shtetësive të tjera – greke, italiane, gjermane, franceze, kanadeze, amerikane, angleze, belge… – po prej shqiptarëve, tregon se mallkimi mbi Shqipërinë është shqiptar dhe jo i huaj. Duket sikur Shqiptari fillon ta dojë Shqipërinë vetëm […]

Continue Reading

Nga Dritan Shano/ Mos kemi frikë nga precedenti

Nuk ja vlen te kesh frikë nga precedenti. Asnjë progres shoqëror, ekonomik, politik, shkencor në historinë e njerëzimit nuk është kryer pa krijuar precedentin. Udhëtimi i Magelanit ishte i paprecedent. Rrëzimi i monarkisë në Francë ishte i paprecedent. Po kështu edhe ndalimi i skllavërisë dhe krijimi i Shteteve të Bashkuara. Vota e grave në Isle […]

Continue Reading