Mësoni si të mos rrezikoni shikimin para kompjuterit.

Nëse jeni një person që për shkak të punës ju duhet të qëndroni të paktën 8 orë përpara kompjuterit duhet të dini disa gjëra shumë të rëndësishme. I pari që vihet në rrezik është shikimi juaj. Për këtë arsye “American Academy of Optometry” ka hartuar një lloj udhëzuesi për të shpëtuar sytë e njerëzve (por […]

Continue Reading

Alkooli dëmton trurin më shumë se kanabisi

Sipas një studimi të ri alkooli dëmton trurin më shumë se kanabisi. Ndryshe nga pijet alkoolike, kanabisi nuk ndikon në marihuana nuk ndikon në madhësinë apo integritetin e materies së bardhë apo gri në tru. Materia gri mundëson që truri të funksionojë ndërsa e bardha kontrollon komunikimin midis grupeve nervore. “Ndërsa marihuana mund të ketë […]

Continue Reading

Kujdes me konsumimin e kastravecëve turshi sepse…

Kastraveci turshi i madhësisë mesatare përmban deri në 800 mg natrium. Natriumi i tepërt në ushqim krijon presion të madh në enët e gjakut. Pakkush mund t’u rezistojë turshive të dimrit, posaçërisht kastravecëve turshi. Mirëpo, kastravecët mund të jenë iniciatorë të sëmundjeve të rrezikshme. Sipas hulumtimeve mjekësore, ngrënia e kastravecëve turshi mund të shtojë presionin […]

Continue Reading

Ish-kreu i Policisë së Shtetit: Policia po dëmton hetimet për vrasjen e komisar Artan Cuku

Ahmet Prençi, ish-drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit ka treguar cfarë di për motivet e vrasjes, gjatë një interviste dhënë për gazetarin Roland Qafoku në emisionin “Debati” në Channel One. Zoti Prençi, si mik por edhe në cilësinë e detyrës së dikurshme të drejtorit të Policisë së Shtetit, si e përjetuat vrasjen e komisar […]

Continue Reading

Problemet që shfaqen kur nuk lani dhëmbët

Dhëmbët normalisht duhen larë dy herë në ditë, por ka dhe nga ata që e shmangin këtë zakon të përditshëm. Sipas dentistëve, kjo mund të çojë jo vetëm në prishjen e dhëmbëve dhe gjakderdhje të mishrav të tyre, por edhe në sëmundje të zemrës. Por ekspertët tregojnë se çfarë ndodh në të vërtetë. Kryesorja është frymëmarrja […]

Continue Reading

Doni të teshtini? Mos e ndërprisni. Ja pasojat

Të mbash teshtimin është e dëmshme për shëndetin. Ky proces mundëson nxjerrjen e mikrobeve jashtë nga mukoza e hundës me një shpejtësi prej 160 km/h. Nëse ju e mbani atë, presioni që ushtrohet në brendësi të kokës është tepër e dëmshme dhe prek si aparatin e dëgjimit ashtu dhe shikimin. Mund të zhvillojë dëme të […]

Continue Reading